Essche Boys heeft off-day en gaat hard onderuit

Na twee goede oefenwedstrijden heeft Essche Boys de uitwedstrijd bij WEC niet weten te winnen. De bezoekers speelden, zeker voor de rust, dramatisch en gingen kansloos onderuit met 5-0.

Essche Boys begon nog redelijk aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans. Luuk Wolfs werd weggestuurd, maar kreeg de bal niet lekker mee waardoor hij vanuit een lastige hoek moest schieten. Uit het niets kwam de thuisploeg na een kwartier voetballen op voorsprong. Nadat de blauw-witten een corner niet goed verwerkten, kon de aanvaller van WEC de bal in het lege doel schuiven.

Na twintig minuten stond het al 2-0 voor de gastheren, nadat de spits de bal over de Essche keeper Bart Spooren wipte. Essche Boys kwam er niet meer aan te pas en moest voor de rust ook nog een derde treffer incasseren. Opnieuw werd het de thuisploeg niet moeilijk gemaakt en stonden twee spelers van WEC vrij om de bal in de touwen te schieten.

OVERTUIGING ONTBREEKT

Na de pauze probeerde het Essche team met twee wissels nog wat van de eer te redden. De ploeg kreeg wel wat kansjes, maar de overtuiging ontbrak om echt iets te forceren. Het was dan ook niet gek dat WEC na een uur het net weer wist te vinden. De bal viel na een corner tussen twee man stil en het was de thuisploeg die het snelst reageerde en de bal binnenschoot: 4-0.

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was voor de bezoekers, kreeg Rob van Rooij ook nog eens een rode kaart. Hij ontving twee keer geel in tien minuten door onnodige overtredingen. Essche Boys beperkte zich vanaf dat moment alleen nog tot verdedigen, om een monsternederlaag te voorkomen. Uiteindelijk werd het nog 5-0, maar mochten de blauw-witten vooral hun keeper bedanken dat het hier bij bleef. Na negentig minuten floot de scheidsrechter af en keerde Essche Boys een illusie armer huiswaarts.

Het is nu zaak dat het team deze dramatische wedstrijd snel vergeet. Zondag 2 februari is er kans op eerherstel, wanneer VOW op bezoek komt. Essche Boys heeft namelijk nog wat goed te maken na de 5-1 nederlaag in het uitduel. De bal rolt vanaf 14.00 uur.