Angelaschool, Angela's Project
Angelaschool, Angela's Project Foto: Peter de Koning

SCHOOLJEUGD TRAKTEERT SENIOREN OP MUZIKALE OPTREDENS

Angela gastvrij voor Liduina-ouderen

Jan Hermens

Miep Linse (89) zit te genieten. ,,De kinderen zijn zo enthousiast." De bewoonster van zorgexpertisecentrum Liduina is dinsdagavond te gast in de Angelaschool, samen met een groep andere ouderen. Ze kijkt en luistert naar een programma vol dans, zang en live muziek, uitgevoerd door leerlingen en oud-leerlingen. Het is de aftrap van een samenwerkingsverband tussen de school en de zorginstelling.

Leerkracht Abel Adams heeft het er druk mee, hij is overal tegelijk en vindt ook nog tijd om toelichting te geven: ,,We gaan vaker dergelijke activiteiten ontplooien met en voor ouderen van Liduina. Dit is de eerste." Een beetje spannend is het dus wel, maar over de reacties van het publiek hoeft Adams zich geen zorgen te maken. Als de band Angela's Project het podium vult, wagen enkele toeschouwers zelfs een voorzichtig dansje. Voor de senioren is de avond een uitje en voor de leerlingen is de show een gelegenheid om in aanraking te komen met mensen die ouder zijn dan hun opa's en oma's.

Adams is coördinator van Angela's Project, de schoolband die in 2015 werd opgericht: ,,Oud-leerlingen begeleiden onze bandleden. Ze repeteren met hen en stimuleren zo het muziek maken onder kinderen. Voor het dansteam geldt hetzelfde, ook dat krijgt hulp van jongeren."

DRUMMER

Ybo de Hair volgt slagwerkles bij Boxtel's Harmonie en staat naast een pilaar te wachten tot hij het podium op mag. Hij heeft drumsticks in zijn hand. ,,We spelen What's Up van 4 Non Blondes en Shallow. Ik ga drummen." De band opent de set met Leaving on a jetplane van John Denver, met een andere jonge slagwerker. Na dit nummer mag Ybo aan de slag met bassdrum, bekkens en toms.

Voordat de bandleden hun instrumenten bespelen en het dansteam volop swingt, klinkt het Angelakoor. Geen 'Daar bij die molen' voor de senioren, maar muziek van deze tijd. Adams: ,,We passen het repertoire wel een beetje aan, maar het moet behalve bij de ouderen ook aansluiten bij de leefwereld van de kinderen." De bewoners van Liduina vinden het prima, ze klappen vrolijk mee op de beat van de aanstekelijke, Nederlandstalige popnummers. Adams is trots: ,,Dit is jeugd van tien, elf jaar. Ze doen het hartstikke goed."

Tussen de koffie en de cake door vertelt de bevlogen onderwijzer dat er 7 juni een groot festival aankomt. ,,Dat is buiten, in de Oude Kerkstraat. We hebben grootse plannen, tegen die tijd melden we ons."

DANSWEEK

Geheel toevallig is het ook nog dansweek op de Angelaschool. Die staat helemaal los van het programma voor de bewoners van zorgexpertisecentrum Liduina. Alle groepen mogen met de voetjes van de vloer op musicalsongs. Morgen, vrijdag 31 januari monden de workshops uit in demonstraties, opnieuw een show waar muziek in zit.

pp De schoolband Angela's Project treedt op. Twee toeschouwers wagen een dansje. (Foto: Peter de Koning).

p Het is toevallig ook dansweek op de Angelaschool. De leerlingen zetten hun beste beentje voor. (Foto: Albert Stolwijk).

Angelaschool dansweek 2020