Hub ontvangt certificaat voor recyclen apparaten

School voor speciaal (voortgezet) onderwijs Hub Boxtel heeft zich ingespannen voor het recyclen van kleine apparaten. Omdat de leerlingen er zoveel uit de kliko wisten te redden, kregen zij een certificaat met ster van Wecycle.

De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar meer dan tweehonderd basisscholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. Deze werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, de organisatie die verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

De landelijke inzameling is ook nog eens goed voor een cheque van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job. Voor iedere deelnemende school doneerde Wecycle een bedrag. Hiermee kan de stichting kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag bezorgen door hen een pakket met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis te geven.


Kort nieuws

Meneer Monster

Met De Gruffalo brengt jeugdtheatergroep Meneer Monster het kinderboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler naar het toneel. De voorstelling wordt zondag 9 februari om 14.00 en om 16.00 uur gespeeld op de planken van Podium Boxtel aan de Burgakker. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl en bij de bekende voorverkoopadressen Marimba (Van Beekstraat) en Hebbes (Markt).

Verhalenwedstrijd

In het kader van de Boekenweek houdt stichting Boek & Bal in Boxtel een korte-verhalenwedstrijd. Deelnemers kunnen hun inzending tot 15 februari insturen. De verhalen moeten betrekking hebben op het landelijke thema: 'Rebellen en dwarsdenkers'. De prijsuitreiking is zaterdag 7 maart. Iedere niet-professionele schrijver vanaf zestien jaar kan een inzending aanleveren. Meer informatie staat op www.boekenbalboxtel.nl.