Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Parkeerperikelen centrum Boxtel (3)


Brabants Centrum meldde vorige week dat de gemeente Boxtel gaat handhaven op het parkeerverbod in de Stationsstraat. De gemeente Boxtel schermt te pas en te onpas met 'we zetten er handhaving op'. De realiteit leert anders.

Onder normale omstandigheden zijn volgens mijn informatie voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel twee boa's uit een pool beschikbaar. Deze doen (normaal) alleen dienst tijdens 'bureau-uren'. Daarbuiten en op zater-, zon- en feestdagen is Boxtel wat handhaving overgeleverd aan de goden. Er is derhalve een groot capaciteitsgebrek, met daarnaast geen 24-uurs dekking. Dit lijkt mij in deze tijd voor een plaats ter grootte van Boxtel onbestaanbaar.

Doch, er speelt nog iets anders. De burger snapt er meestal al helemaal niets van. Het kan gebeuren – een verhaal daarover stond enige tijd geleden in Brabants Centrum – dat een argeloze burger zijn weg versperd ziet door een auto op het trottoir. Vijf meter verder staat een bemande politieauto. Tot zijn verbazing merkt de passerende burger dat de politie de foutief geparkeerde auto geen blik waardig keurt, laat staan dat ze een bekeuring uitdeelt. Nou goed, met uitzondering als de foutief geparkeerde auto tevens de doorgang voor hulpdiensten belemmert.

In een 'normaal' geval van foutparkeren is dit een zaak voor handhaving, zeg maar de boa's. Daarover zijn tussen gemeente en politie afspraken gemaakt. Dit valt toch niet te verkopen!

        RUUD VAN NOOIJEN

q Regelmatig staan in de Breukelsestraat, bij de T-splitsing met de Stationsstraat, auto's op de stoep geparkeerd. (Foto: eigen collectie).

Gemeentenieuws in Meierij Boxtel

Open brief aan de gemeente Boxtel.

Beste gemeente-ambtenaar, ik heb begrepen dat de gemeenteberichten vanaf 1 januari jongstleden niet meer in het Brabants Centrum worden gepubliceerd maar in een gratis huis-aan-huisblad.

Vandaag (23-1) lees ik in Brabants Centrum dat dat huis-aan-huisblad De Meierij Boxtel is. Ik heb in het verre verleden dat blad wel eens ontvangen, maar ik ontvang dat inmiddels al jaren niet meer. Er is dus in dit geval geen sprake van een huis-aan-huisblad. Ik woon midden in Boxtel-Oost dus niet ergens in het buitengebied. Ik vind het dus zeer spijtig dat ik voortaan verstoken ben van gemeenteberichten.

Sowieso zou ik graag zien dat de gemeente terug komt op de beslissing om de gemeenteberichten niet meer in Brabants Centrum te publiceren. Niet alleen om bovengenoemde reden maar ook omdat Brabants Centrum (onder meer) redactioneel ver boven de gratis bladen staat. Ik vrees dat de kwaliteit van BC omlaag gaat als de inkomsten van die krant minder worden. Het gemeentebestuur en de gemeente heeft een groot belang bij een goede lokale kwaliteitskrant. Ik ben benieuwd naar uw reactie.

En kom niet met het bericht dat ik met mijn bezorgklachten bij De Meierij Boxtel moet zijn. Nee, u had vooraf beter onderzoek moeten doen naar de bezorgdichtheid van De Meierij Boxtel. En kom ook niet met het verhaal dat ik mij tot u moet richten via een contactformulier, u heeft niet voor niets een e-mailadres. Ik zal dit overigens wel doen maar ik wil dat ook graag doen via e-mail omdat ik dit ook naar het Brabants Centrum en naar De Meierij Boxtel kan sturen. Dat is lastiger met een contactformulier. Nogmaals, ik ben benieuwd naar uw reactie.

        WILL VAN LOKVEN


Afbeelding