Dieter van der Westen staat in Podium Boxtel

Dieter van der Westen, in Boxtel vooral bekend van de band Kasba, timmert ook met zijn eigen formatie aan de weg. Hij tourt nu met het album Me and You door het land. Ook Podium Boxtel is onderdeel van die tournee: op vrijdag 1 februari.

De band speelt voor een goed doel. Vorig jaar werd bij Hans, de vader van Kasba-gitarist Roel Denteneer, prostaatkanker geconstateerd. Hij heeft een benefietactie opgezet als Team Kans, daarvoor beklimt een aantal bekenden de Alpe d'Huez. ,,Alle opbrengst van de cd-verkoop op 1 februari, gaat dan naar dit doel om de strijd tegen kanker te steunen." Kaarten voor deze voorstelling kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl of bij de voorverkoopadressen Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat).


Elf dichters gaan onderling strijd aan

De eerste poetryslamfinale in Nederland dit jaar is DichtSlamRap in Boxtel. Donderdag 30 januari vanaf 20.00 uur nemen elf deelnemers het in café Le Temps Perdu aan de Markt 13 tegen elkaar op.

De hoofdprijs is een ticket voor het NK Poetryslam en 150 euro. Sven De Swerts, Erika De Stercke, Kevin Amse en Inke Gieshage komen uit België, Jo An, Monique Hendriks, Rik Sprenkels, Willemijn Kranendonk, Jelmer van Lenteren, Myrthe Nauta en Marthe van Bronkhorst vertegenwoordigen Nederland. Een gastoptreden is er van Tom Driesen uit Turnhout die namens België in maart meedoet aan de Europese kampioenschappen Poetryslam in Milaan.