BRTC-speler Erik van der Schoot wint meerkampen

De strijd om de individuele meerkampen van de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) is maandag tijdens de derde en laatste ronde gewonnen door Erik van der Schoot (A-poule), Donie de Groot (B) en Lindie van den Hooven (C).

Van der Schoot, Hans Fonken, De Groot en Van den Hooven bleven na de tweede speeldag ongeslagen aan de leiding in hun poule en moesten proberen om die positie op de laatste dag om te zetten in een kampioenschap.

In poule A moest Van der Schoot nog het meest vrezen voor Hans van Weert, die een week eerder afwezig was wegens ziekte en enkele inhaalwedstrijden moest spelen. Van Weert won zijn eerste partij van Ad Brekelmans, maar dolf tegen Van der Schoot het onderspit en daarmee was de strijd beslist.

VERDIENDE ZEGE

Fonken en De Groot gingen in poule B ongeslagen aan de leiding en het toeval wilde dat zij pas in de laatste speelronde tegen elkaar uit zouden komen. De Groot verloor zijn eerste partij van Frans van Dun en Stephan Pennings won van Peter van Berkel. De Groot herstelde zich en won de laatste partij van Fonken en was daarmee met slechts één verliespartij de verdiende winnaar van het toernooi.

In poule C had Van den Hooven net zoveel overmacht als Van der Schoot in poule A. Zij liet al haar tegenstanders puntloos achter zich en hoefde alleen maar in de partij tegen Dinie van den Nieuwenhuizen tot de uiterste vijfde game te gaan om alle partijen in haar voordeel te beslissen en mag zich daarom terecht en zeer verdiend kampioen van deze meerkampen noemen.

Eindstand individuele meerkampen

Poule A: Erik v.d. Schoot 8 punten; Ronald v. Dael 6; Hans v. Weert 5. Poule B: Donie de Groot 7; Stephan Pennings, Frans v. Dun en Hans Fonken 5. Poule C: Lindie v.d. Hooven 8; Arnold v.d. Heijde, Bart Theeuwes en Ad de Man 5.