Songfestival in De Serenade

Zangers en zangeressen uit de gemeente Boxtel krijgen vrijdag 15 mei de kans om songfestivalnummers voor het voetlicht te brengen. Sociaal-cultureel centrum De Serenade in Liempde houdt die dag Douze Points. Een evenement dat een ode brengt aan het Eurovisiesongfestival, waarvan een dag later de finale wordt gehouden in Rotterdam. Aanmelden voor Douze Points is vanaf nu mogelijk.

,,De Serenade bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Een mooie gelegenheid om diverse activiteiten voor onze inwoners en omwonenden te organiseren. We zijn inmiddels uitgerust met alle theatervoorzieningen, een songfestival lijkt ons dan ook een prachtig evenement", vertelt penningmeester Bert van Ruremonde.

Tijdens het songfestival is er ruimte voor zo'n twintig deelnemers. ,,Bij de aanmelding willen we ook een kort filmpje van de kandidaat ontvangen waarop we kunnen zien en horen dat er live door hen gezongen wordt. Dit mag een willekeurige cover zijn. Uit de aanmeldingen worden twintig talenten gekozen die mee gaan doen aan het songfestival, want het is een serieuze competitie", geeft voorzitter Marcel Baijens aan. ,,De toegang is gratis, wel moet men vooraf reserveren en we verzoeken het publiek om gekleed in kleuren van een songfestivalland naar keuze te komen. Om heel de gemeente te laten meegenieten, gaat Omroep Dommelland dit festival live uitzenden. Na afloop kan er volop geswingd worden", legt Van Ruremonde uit.

AANMELDEN

De deelnemers aan het Liempdse songfestival worden beoordeeld door een professionele jury. De uiteindelijke winnaar gaat met een mooie prijs naar huis. Aanmelden is mogelijk door vóór 21 februari een e-mail te sturen naar liempdssongfestival@gmail.com.