Is de Gruffalo fantasie of werkelijkheid? Meneer Monster brengt deze kindervoorstelling binnenkort in Podium Boxtel. (Afbeelding: Axel Scheffer).
Is de Gruffalo fantasie of werkelijkheid? Meneer Monster brengt deze kindervoorstelling binnenkort in Podium Boxtel. (Afbeelding: Axel Scheffer). Foto: Axel Scheffer

Plan Oosterhof waarschijnlijk in maart klaar

Wethouder Eric van den Broek denkt in maart de gemeenteraad aangepaste plannen voor de renovatie van winkelcentrum Oosterhof te kunnen tonen.

Over die renovatie wordt al jaren gesproken. Voornaamste discussiepunt is de uitbreiding van supermarkt Jumbo. In het najaar liet projectontwikkelaar Hurks weten zich uit het project terug te trekken. De perikelen rond de afmetingen van Jumbo Oosterhof noopten de betrokken partijen zich opnieuw over het plan te buigen.


Meneer Monster brengt Gruffalo tot leven in Podium

Met De Gruffalo brengt jeugdtheatergroep Meneer Monster het kinderboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler naar het toneel. De voorstelling wordt zondag 9 februari twee keer gespeeld op de planken van Podium Boxtel.

De Gruffalo is een griezel met oranje ogen, een zwarte tong en paarse stekels op zijn rug. Maar het is ook een verzinsel van een kleine muis die in een donker bos wordt beslopen door dieren die hem willen opeten. Maar als zijn fantasie werkelijkheid wordt, moet de muis zijn angsten zien te overwinnen.

De voorstellingen van Meneer Monster staan altijd bol van slapstick, humor, muzikaliteit en zijn soms ook een tikkeltje bizar. Maar voor kinderen en hun ouders is het vooral genieten. De theatergroep vindt het belangrijk om te laten zien wat theater is en hoe leuk het is om te spelen. Vorig jaar liet het gezelschap dat zien met de twee keer uitverkochte show over de kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept had.

KAARTEN

Zowel om 14.00 als om 16.00 uur wordt deze voorstelling gegeven in Podium Boxtel aan de Burgakker. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of middels de bekende voorverkoopadressen Marimba (Van Beekstraat) en Hebbes (Markt).


Ook 'verzorgers' voor nieuwe dinosaurussen

De Styracosaurus op de Boxtelse 'dinorotonde' heeft voor tal van gelegenheden een passende outfit. Het beest krijgt zoals bekend gezelschap: op de rotonde Dukaat plaatst de gemeente twee Europasaurussen, replica's uiteraard. Krijgen die ook eigen accessoires?

Uit betrouwbare bron klinkt: ,,Ik heb al gehoord dat er mensen zijn die de aankleding van de nieuwe dino's willen gaan verzorgen. Ik vind het leuk dat er twee bij komen." De Europasaurussen hebben een lange nek, die vormt een uitdaging op zich. ,,De accessoires van de Styracosaurus zijn met de hand gemaakt. Dat zal voor de dinosaurussen op de rotonde Dukaat waarschijnlijk ook moeten gebeuren. Het zijn er twee, dat schept weer nieuwe mogelijkheden."


Date66

De Boxtelse D66-afdeling is maandag 27 januari van 19.00 tot 20.00 uur in restaurant De Rechter om in gesprek te gaan met inwoners. Bezoekers kunnen rekenen op een hapje en een drankje. Aanmelden kan via sociale media of e-mail: pr@d66boxtel.nl.