't Nootje wil jongerenwerkers R-Newt behouden

HENK VAN WEERT

Een vaste plek waar jongeren uit de Boxtelse wijk Selissenwal elkaar kunnen ontmoeten. Dat is 't Nootje. Sinds oktober worden in de huiskamer van gemeenschapshuis De Walnoot op woensdagmiddag en -avond bijeenkomsten gehouden door wijkorgaan Platform Selissen. Maar de vrijwilligers kunnen vooralsnog niet zonder begeleiding van jongerenwerk R-Newt.

In een brief aan het college van B en W én de gemeenteraad heeft voorzitter Jan Pennings van Platform Selissen vorige week gevraagd duidelijkheid te scheppen over het al dan niet voortzetten van begeleiding door jongerenwerkers van R-Newt. ,,De ene keer is er wel iemand, de andere keer niet. Dat is onwenselijk. De vrijwilligers van het wijkorgaan zijn niet getraind om met jongeren om te gaan. Ze willen de jeugd heel graag een plek bieden om samen te komen, maar de hulp van R-Newt kunnen ze de komende maanden nog niet missen", stelt Pennings in een toelichting op de brief die ook bij de redactie van deze krant belandde.

ERKENNING

Naast R-Newt was aanvankelijk ook Brede Scholen Boxtel (BSB) betrokken, aangezien 't Nootje ook opengesteld wordt voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. BSB heeft zich echter al teruggetrokken. Er kwamen te weinig bezoekers om er tijd in te steken, volgens de organisatie.

Erkenning van 't Nootje is er van R-Newt, maar ook van de directeur van basisschool Prinses Amalia, de wijkmakelaar, bestuur en vrijwilligers van De Walnoot, wijkbewoners én ouders, zo stelt de platformvoorzitter. Pennings wil die erkenning ook van college en gemeenteraad én van de wijkagent en de BSB, zo schrijft hij in zijn brief.


Versjes van Lars

Dichter Lars van der Werf is zaterdag 1 februari tussen 14.00 en 16.00 uur te gast in Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker. Hij leest voor uit zijn bekende dichtbundel Versjes van Lars. De auteur is uitgenodigd vanwege de Week van de Poëzie. De activiteit in de bieb is gratis te bezoeken.