Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Voorlezen: elke klas een eigen verhaal

De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang. Uiteraard vond in Bibliotheek Babel in Boxtel een activiteit plaats, maar ook de Angelaschool had een educatief programma voor de leerlingen in petto. Daarvoor had de oudervereniging gisterochtend een klein leger vrijwilligers opgetrommeld.

Betekent een voorleesontbijt vaak dat een grote groep kinderen aan lange tafels een boterhammetje eet en ondertussen naar een verhaal luistert, de Boxtelse basisschool pakt de zaken altijd anders aan. In elke groep was iemand present die ofwel vertelde over zijn of haar beroep, of een verhaal voorlas. De ochtend stond in het teken van beroepen.

Schrijver en journalist Marc Cleutjens was erbij, net als Thea Hazenberg. Zij werkte jarenlang in een bakkerij, vertelde ze. ,,Ik ben opgeleid tot verpleegkundige. Maar ja, ik werd verliefd op een bakker en dus ben ik dit vak gaan beoefenen."

De leerlingen hoorden ook het relaas van een boer, een beroep dat in de afgelopen vijftig jaar sterk veranderd is. Met het voorleesontbijt heeft de Angelaschool bijgedragen aan de taalontwikkeling van de leerlingen én ze ook nog het een en ander bijgebracht over wat mensen zoal voor werk doen.

Lees meer over het voorleesontbijt op pagina 6.

p Thea Hazenberg vertelt over haar werk in de bakkerij. (Foto: Gerard Schalkx).