Liempdenaar wist naar eigen zeggen niets van drugslab

Een de 61-jarige Liempdenaar hoorde gisteren twee jaar cel tegen zich eisen voor de rechtbank in 's-Hertogenbosch. Vorig jaar mei werd in zijn kippenschuur aan de Savendonkestraat een groot drugslab opgerold. Samen met twee mannen van 30 en 31 uit Weert, stond hij voor de rechtbank in 's-Hertogenbosch. Tegen beide Limburgers die tijdens de inval op het terrein waren aanwezig waren, werd zes jaar cel geëist.

Het verweer van de Liempdenaar, eigenaar van de boerenschuur en een vakantiewoning op het terrein, vond geen gehoor bij de officier van justitie. Terwijl hij dagelijks de varkens naast de schuur voerde, zou hij nooit iets van een drugslab hebben gemerkt. Onwaarschijnlijk vond de officier, aangezien de agenten tijdens de inval op 19 mei van een penetrante lucht spraken. Daarom werd twee jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Dat de twee Limburgse mannen alleen maar naar Liempde waren gekomen om afval op te ruimen, is volgens het Openbaar Ministerie ongeloofwaardig. Bij het oprollen van het lab was de apparatuur immers nog warm en stonk naar synthetische drugs.

Bij de inval in de oude kippenboerderij in het Liempdse buitengebied werden vorig jaar grondstoffen aangetroffen waarmee zeker twaalf miljoen xtc-pillen gemaakt konden worden. Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak.