Dommelcross: hardlopen op Zegenwerp

Over een volledig onverhard parkoers in het Gestelse landgoed Zegenwerp vindt zondag 2 februari de vierde editie van de Dommelcross plaats.

Het evenement heeft eerder al bewezen een serieuze plek in te nemen op de hardloopkalender, stellen de organisatoren. De renners lopen over meerdere uitdagende heuveltjes en kronkelige single-tracks.

De online voorinschrijving is nog geopend tot 25 januari, maar ook dit jaar is het mogelijk ter plekke in te schrijven bij de start. Het volledige programma is te vinden op www.dommelcross.nl en via Facebook.

Door een sponsorcontract te sluiten met Rabobank Hart van De Meierij is deelname aan de Dommelcross voor kinderen gratis.


Populieren planten voor behoud van coulisselandschap

Een gratis populierenbos aanplanten waarin je ook landbouw toepast. Het is mogelijk voor grondeigenaren als zij zich vóór zaterdag 15 februari melden bij Populierenwerkgroep Het Groene Woud. Inwoners uit onder meer de gemeente Boxtel kunnen deze bomen daarnaast ook tegen een kleine vergoeding planten langs wegen.

Inwoners van de gemeente Boxtel kunnen zich tot 15 februari melden bij Rien van de Laar in Liempde via e-mail: rienvdlaar@hotmail.com of telefoonnummers (0411) 63 13 32 en 06-53 95 66 03. Aanvragers dienen het aantal bomen, het adres waar ze geplant worden (inclusief postcode) en hun telefoonnummer door te geven. Rond 1 maart kan het plantmateriaal worden afgehaald.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Piet Rombouts, e-mail: piet@romboutsagroeco.nl of telefoonnummer 06-15 10 80 84.


Regio Kort

Lennisheuvel Dubbel

Het Lennisheuvel Dubbel-tennistoernooi vindt zaterdag 25 januari plaats vanaf 19.30 uur in sportcomplex De Braken in Boxtel. De toernooileiding houdt rekening met de speelsterktes. Inschrijven: tennistoernooi.lennisheuvel@gmail.com.

Niks nieuws onder de zon

Op uitnodiging van erfgoedvereniging Kèk Liemt verzorgt historicus Simon van Wetten maandag 27 januari om 19.30 uur de lezing Niets nieuws onder de zon over Liempde in de middeleeuwen. Dat doet hij in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. De toegang is gratis.

Alzheimer Café

Het regionale Alzheimer Café staat maandag 27 januari in het teken van diagnostiek, behandeling en begeleiding van geheugenproblemen en dementie. Gastspreker is klinisch geriater dr. P. Dautzenberg. Locatie is restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 in Schijndel. Aanvang 19.30 uur, gratis entree.

Repair Café Gemonde

Leerlingen van de Sint-Lambertusschool kijken woensdag 29 januari tussen 10.00 en 12.00 uur mee in Repair Café Gemonde. Zij kunnen dan ontdekken hoe het is om kapotte voorwerpen te repareren. Dorpsbewoners kunnen al hun defecte spullen langs brengen bij 't Schufke achter café De Schuif aan de Dorpstraat 30. Deze worden dan gemaakt door vrijwilligers tegen materiaalkosten.

Teejatergroep Orion

Teejatergroep Orion repeteert het toneelstuk 'Scheiden'. De voorstelling is op 6, 7, 11, 13 en 14 maart vanaf 20.15 uur te zien in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Kaarten à 12,50 euro zijn te reserveren bij Heleen van Minderhout via e-mail: teejatergroeporion@gmail.com of door te bellen naar: 06-83 35 97 18.

Klompenboek

Stichting Brabantse Klomp brengt dit jaar een boek uit en zoekt daarvoor samen met erfgoedvereniging Kèk Liemt verhalen en materialen. Beeldmateriaal kan gestuurd worden via e-mail: info@kekliemt.nl. Documentatie of foto's in bruikleen geven of schenken, kan elke maandag van 19.00 tot 21.00 uur en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur terecht bij de Erfgoedkamer in het voormalig raadhuis, Keefheuvel 1.