Andere invulling kroegentocht tijdens carnaval in Liempde

Loeriefoepe, het Liempdse evenement op carnavalsmaandag, is ter ziele. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen kroegentocht plaatsvindt op 24 februari: de cafés Het Wapen van Liempde en Het Hof nemen de organisatie over en houden een soortgelijk feest. Ook carnavalsvereniging 't Kumpt Goewd ondersteunt het evenement.

Liempdse kroegentocht 2.0: die naam gaat het feest op carnavalsmaandag krijgen, dat vooral in de residentie van prinsenvereniging De Ploegers gaat plaatsvinden. ,,We hebben eerst iets proberen te organiseren met alle cafés in Liempde, maar dat is helaas niet gelukt. Ik hoop heel erg dat we volgend jaar iets met z'n vieren kunnen doen", aldus Ad Schelle van Het Wapen van Liempde.

AFTERPARTY

Tussen 12.00 en 18.00 uur draait Effe Serieus - DJ Crew in Het Hof. De afterparty, waar ook alle carnavalswagens bij elkaar komen, gaat vervolgens verder tot 20.00 uur bij Het Wapen van Liempde.

Er worden stempelkaarten verkocht voor tien euro, waarvoor deelnemers vier consumpties krijgen. Deze zijn te koop bij Het Hof, Het Wapen van Liempde en drogisterij Bewust Beter. Ook op de dag zelf kunnen kaarten gekocht worden. De Durpsherberg is geen onderdeel van de organisatie, maar is wel open op die maandag. Café 't Huukske is gesloten.


Notenkraker Liempde

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 25 januari haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt in en rond handboogaccommodatie Ons Doel aan de Heidezoom 2 in Liempde. De markt duurt van 07.30 tot 11.00 uur, de entree bedraagt 1,50 euro en kinderen mogen gratis naar binnen. Er loopt geen (sier)pluimvee.