HCB '92 BUIGT DIEP VOOR TAXANDRIA

Boxtelse handbalsters kansloos in Oisterwijk

De speelsters van HCB '92 troffen zondag in Oisterwijk Taxandria, een tegenstander die ze niet meer zo goed kenden. Hun geheugen is opgefrist, al zullen de Boxtelse handbalsters de wedstrijd wel snel willen vergeten. Ze verloren met 36-9.

De thuisploeg liet er geen gras over groeien en bouwde onmiddellijk aan een voorsprong; het stond binnen de kortste keren 5-0. De Oisterwijkse speelsters waren snel en verdedigden bovendien goed. HCB '92 kon geen openingen vinden en keek na niet al te lange tijd tegen een 12-0 achterstand aan.

Annemarie Sens opende de score namens de gasten met een fraaie schijnbeweging. Daarna vielen er penalty's en gele kaarten aan beide kanten. Ellen Persoons en Gitte Vanhout speelden goed samen met doelpunt in de linkerhoek tot gevolg. Ook Manon Foolen liet voor het Boxtelse team een punt bijschrijven. Daardoor gingen de ploegen met 20-3 de rust in.

LOPEN

In de tweede helft besloot HCB '92 wat dingen uit te proberen en meer te lopen. Dit hielp. Taxandria maakte weliswaar vier goals, maar ook Vanhout wist te scoren. De Boxtelse ploeg wilde het duel zo goed mogelijk afsluiten. Haar verdediging stond steeds beter, aanvallen werden dynamischer en leidden tot treffers. Vanhout trof doel vanuit de cirkel, Lieke van Rooij kon Foolen goed aanspelen waardoor zij vrij stond.

Taxandria liet zich intussen ook niet onbetuigd en liep uit. Maar HCB '92 bleef het proberen. Manon Vriens speelde met een stuiterbal Vanhout aan en zij kon deze bal afmaken op de cirkel: 29-7. Persoons en Sens vonden de goal na een mooie combinatie. De tegenstander bleef echter op hoger niveau acteren en overklaste de gasten. Liza van Rooij benutte nog een penalty voor HCB '92.

Uitslagen zondag 19 januari

Taxandria DS1 - HCB '92 DS1        36-9

Goodflooring HMC D2 - HCB '92 D1        3-10

HVM DC3 - HCB '92 DC1        19-6

Apollo DA1 - HCB '92 DA1        22-11

Aristos/HCB '92 HS2 - Taxandria HS1        18-48

Programma zaterdag 25 januari

HCB '92 E1 - Red-Rag/Tachos E2        14.05

HCB '92 D1 - DOS '80/Olympia '89        15.05

HCB '92 DC1 - Avanti DC1        15.55

Bergeijk HB1 - Zephyr/HCB '92 HB1        14.45

Programma zondag 26 januari

HCB '92 DS1 - Blauw Wit DS1 HB2        09.20

Blauw Wit HS2 - Aristos/HCB '92 HS2        12.50


JUDOCLUB LIEMPDE PRESENT IN GEMERT

Tops en Kreijveld sterk en slim op de tatami

Judoclub Liempde was het afgelopen weekend present op een nationaal toernooi in Gemert én bij de derde ronde om de Judo Cup Brabant.

In Gemert deden namens Judoclub Liempde Jop van de Ven, Annabel Loman en Keira Kreijveld mee. Jop kwam voor het eerst uit in de leeftijdsklasse boven de achttien jaar. Er waren te weinig jongens tot zestig kilogram, waardoor hij moest judoën tegen tegenstanders tot 66 kilo. Een pittig toernooi voor hem. Hij was een tijd uit de running en is nu weer terug.

Annabel won in de categorie meisjes onder de twaalf tot 32 kilogram twee van haar vier wedstrijden. Een keer met ippon en een keer op beslissing van de scheidsrechter.

De poule van Keira bestond uit meisjes jonger dan vijftien en tot 52 kilogram. Ze kwam in haar eerste wedstrijd een wazari achter te staan, maar scoorde vervolgens zelf met een heupworp een wazari, gevolgd door een houdgreep die goed was voor ippon. De Liempdse won haar derde partij op soortgelijke wijze. Nog een wedstrijd moest ze winnen om de finale te halen. Een lastige, want de tegenstander judode links, net als Keira zelf. Uiteindelijk wist de Liempdse een aanval van haar opponente over te nemen en ippon te scoren. In de finale vond de judoka haar Waterloo, een buitenwaartse haak van de tegenstander betekende een tweede plaats.

JUDO CUP BRABANT

Desmond Tops won zaterdag in de derde ronde van de Judo Cup Brabant in Moergestel. Jason van Berkel, ook lid van de Liempdse vereniging, ging daar met het zilver aan de haal.

Bram van de Ven won zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Hij werd vierde, net als Odin van Hedel. Jens Kelders behaalde een derde plek, Bram van Oorschot een tweede.


AV Marvel biedt beginnende hardlopers cursus

Ook dit jaar geeft de Boxtelse atletiekvereniging Marvel de beginnerscursus Start to Run. Mensen die willen beginnen met hardlopen, zijn vanaf zaterdag 8 februari welkom op de atletiekbaan aan de Voetboog.

Enthousiaste coaches en loopmaatjes zorgen voor een motiverende en gezellige training. Na deze cursus kunnen deelnemers zo'n drie tot vijf kilometer achter elkaar rennen. Een fysiotherapeut, sportarts en schoenendeskundige brengen deelnemers op de hoogte van de belangrijkste feiten voor iedere startende loper.

De cursus start 8 februari en vindt op tien achtereenvolgende zaterdagen plaats van 09.30 tot 11.00 uur. Daarnaast zijn er op dinsdagavond 'huiswerktrainingen'. Meer informatie en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.avmarvel.nl.

Ben Heutink wint boulestoernooi voor tweede keer

Voor de tweede keer op rij won Ben Heutink maandag het regiomixtoernoo van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. In drie gewonnen partijen scoorde hij 26 punten. Hij werd op de voet gevolgd door Cees Doevendans met 24 punten. Joop Schellekens werd derde met vier punten minder.

Paulus van de Bogaard en Gerhard van der Plas deelden met 3/18 punten de vierde plek in het klassement. Toos Luijten en Ria van Breugel deelden de zesde positie.

In de accommodatie aan de Selissenwal meldden zich deze week ruim veertig enthousiaste boulers; zij speelden onder leiding van Tonny Maurits.

Elke maandag wordt vanaf 13.00 uur jeu de boules gespeeld bij JBV De Walnoot. Beginnende boulers kunnen elke dinsdag en donderdag kennis maken met de sport. Meer informatie: www.jbvdewalnoot.nl.