Afbeelding
Foto: De Kleine Aarde

GESPREKSAVOND OVER HET EINDE VAN BEZIT

Tegenlicht Meet Up in Kleine Aarde

VPRO Tegenlicht is sinds 2014 op televisie te zien. De afleveringen worden besproken tijdens zogeheten Meet Ups, voor allerlei geïnteresseerde bezoekers en met bijzondere experts, doeners en denkers. In samenwerking met Tegenlicht verzorgen de Praktijk van het ideaal, woonstichting Joost en programmamaker Ruud Geven nu zulke bijeenkomsten in Boxtel. De tweede is donderdag 13 februari van 19.15 tot 21.30 uur. Locatie is het café van De Kleine Aarde aan het Klaverblad.


Onderwerp van gesprek is het einde van bezit. En dan vooral de visie van architect Thomas Rau op het aanschaffen van spullen. Hij vraagt zich af: ,,Waarom hebben we een wasmachine nodig als we schone kleren willen, we kopen toch ook geen vliegtuig als we op vakantie gaan?"

SCHONE KLEREN

Wanneer we geen wasmachine kopen, maar 'schone kleren', wiens probleem is het dan als de machine kapot gaat. Rau


wil met zijn redenering bereiken dat fabrikanten een gegronde reden hebben om producten te leveren die langer meegaan. Want: ,,Hoeveel elektriciteit zou een droger nog verbruiken als de producent zelf de stroom zou moeten betalen?"

Wat als je in plaats van een televisie, entertainment koopt. In plaats een auto, vervoer of in plaats van een ketel, warmte? Met het benodigde apparaat er gratis bij. Deze wonderlijke omkering wordt de laatste tijd onderzocht en getest. Duurzaamheid is het achterliggende doel en het onderwerp van gesprek tijdens de Meet Up van februari.

Belangstellenden kunnen hier dan over meepraten. De bijeenkomst is gratis.

p Tijdens de vorige Meet Up kregen aanwezigen de kans hun zegje te doen. (Foto: eigen collectie).


Sint-Arnoldus en Amicitia geven een dubbelconcert

Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel heeft de Helmondse harmonie Amicitia uitgenodigd voor een gezamenlijk concert op zaterdag 25 januari in gemeenschapshuis Orion.

Sint-Arnoldus brengt onder meer filmmuziek van John Williams en musicalklanken uit West Side Story. En uiteraard staat er een werk van een van de broers De Haan op de lessenaar. Als uitsmijter brengt de fanfare een Doe Maar-medley. Sint-Arnoldus staat onder leiding van Mariska Brienen- van Melis.

Na een korte pauze betreedt harmonie Amicitia het podium onder leiding van de Boxtelse dirigent Mari van Gils. Ook dit orkest vertolkt vijf muziekstukken.

Het dubbelconcert begint om 20.00 uur; de toegang is gratis. Een halfuur voor aanvang is de zaal geopend.


SaraBandA

Barokorkest SaraBandA uit Nieuwegein geeft zondag 26 januari een concert in de Sint-Lambertuskerk in Gemonde. Blokfluitvirtuoos Sascha Mommertz verleent haar medewerking aan het optreden. Organist Axel Wenstedt bespeelt voor aanvang het Vollebregtorgel. Het repertoire bestaat uit barokmuziek. De uitvoering duurt van 16.00 tot 17.00 uur en er is tevens een collecte.


Legends Live

Tributebands die muziek van ABBA, Queen, U2, Muse, Bon Jovi en Kensington vertolken, dat is Legends Live. Zondag 2 februari is het spektakel te beleven in sporthal De Braken. De formaties brengen een eerbetoon aan hun muzikale helden. Kaarten voor deze show kosten 17,50 euro. De zaal gaat om 13.00 uur open en sluit om 23.00 uur. Meer informatie via www.legendslive.nl/boxtel.

Fenne van Wuijtswinkel en Roeland Heesbeen (Foto: Hans van Doorn)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding