MEP start begin februari met aanpak parkeerplaats

JAN HERMENS

De Boxtels hockeyclub MEP start maandag 3 februari met de aanpak van haar parkeerplaats. De vereniging verwacht de werkzaamheden binnen een maand af te kunnen ronden. Hiermee moet een einde komen aan de parkeer- en verkeersperikelen op het kruispunt van de Molenwijkseweg, Eikenlaan en Parklaan. De eerste stap is de aanleg van een aanvoerweg.

Voorzitter Peter Langenhuijsen: ,,Om te voorkomen dat werkverkeer over de Eikenlaan moet rijden, wordt er eerst gezorgd voor een ontsluiting naar de Molenwijkseweg. Daartoe wordt een dam met een duiker verlengd."

Het aantal parkeerplaatsen groeit in de nieuwe situatie van 66 naar 142. Daarnaast zijn er nog wat extra plekken bij het clubhuis van MEP. ,,Het aan te leggen terrein is openbaar, ook bezoekers van het wandelpark mogen er gebruik van maken," geeft Langenhuijsen aan.

De huidige situatie zorgde in het hoogseizoen voor gevaarlijke situaties in de genoemde straten. Vaak parkeerden bezoekers hun auto's tussen de bomen en versperden zo de weg. Ook restaurant Molenwijk had daar soms last van omdat gasten niet makkelijk bij de zaak konden komen als het weer eens druk was op het sportpark. Daarnaast werd het kruispunt door het vele verkeer onoverzichtelijk.

NIEUWE STENEN

In tegenstelling tot wat aanvankelijk praktisch leek, heeft de club ervoor gekozen geen gebruikte, maar nieuwe stenen te leggen. Dat heeft onder meer met Arbo-wetgeving te maken, legt de voorzitter uit. ,,Gebruikte stenen moeten eerst schoongemaakt worden en het leggen gaat niet machinaal. Dat betekent dat degenen die deze klus gaan klaren, de stenen meermaals in de hand hebben en arbotechnisch gezien de vierduizend vierkante meter gefaseerd dienen te leggen. Nieuwe stenen kunnen daarentegen wel met een machine gelegd worden, dat maakt het werk minder zwaar en het gaat sneller. Bovendien is nog maar de vraag hoe goed gebruikte materialen nog zijn."

Omdat ook de bestrating van het bestaande parkeerterrein wordt aangepakt, stelt de gemeente 17.000 euro budget extra beschikbaar, bovenop de 130.000 euro die ze al voor het karwei had toegekend.

OPENING

Langenhuijsen gaat ervan uit dat de werkzaamheden klaar zijn als in maart de lentecompetitie weer van start gaat. ,,Misschien moeten er dan nog wat details afgewerkt worden, maar het is de bedoeling dat het parkeerterrein dan al gebruikt kan worden." Er vindt ook een officiƫle opening plaats, maar de exacte datum hiervoor is nog niet bekend.