Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

STICHTING OPENBAAR CARNAVAL FLEURT CENTRUM BOXTEL OP

Waggelaars hangen de feestvlag uit

JAN HERMENS

De kerstverlichting is net goed en wel uit het centrum verdwenen of de carnavalsversiering neemt haar plaats in. Een delegatie van Stichting Openbaar Carnaval (SOC), onder wie prins Donald VI (Vincent Baaijens) en zijn adjudant Martijn van Dinther, vierde zaterdag vlaggetjesdag in Eendengat.

Zijne doorluchtige hoogheid liet zich koninklijk met Van Dinther rondrijden, in


een bakje van een kraan. Op verschillende plekken stopten ze, om op hoogte vlaggen in de houders te bevestigen. Christian van Zogchel hield vanaf de grond in de gaten of alles goed verliep en vroeg waar nodig passanten even te wachten. ,,We zijn bij ons hofpaleis, partycentre Denziz, begonnen en plaatsen vlaggen in de Stationsstraat, Rechterstraat en een stukje Kruisstraat," aldus de voorganger van de huidige koldervorst. Van Zogchel is toegetreden tot het SOC-bestuur.

Voorheen was de Markt versierd met grote banners, maar dat kan niet meer. Van Zogchel: ,,Sinds de reconstructie van het plein kunnen we die nergens meer aan bevestigen. Dat is wel jammer. Ze hebben nu slechts een jaar dienst gedaan." Ervoor in de plaats zijn lichtprojecties gekomen.

DUNDOEK TE KOOP

De SOC verkoopt sinds vijf jaar ook Eendengatse carnavalsvlaggen. Op die manier hoopt men Eendengat helemaal rood en wit te kleuren tijdens het zottenfeest. Het bakje waarmee de prins en zijn adjudant zaterdag hun werk op hoogte verrichtten, was voor de gelegenheid met dergelijke dundoeken versierd.

Wie ook zo'n vlag à 19,95 euro aan wil schaffen, kan zich melden bij Gerald Vlaminckx via e-mail: gvlaminckx@gmail.com.

p Prins Donald VI (Vincent Baaijens) kijkt tevreden. Alweer een carnavalsvlag geplaatst. (Foto: Hans van Doorn).


Kookworkshops

In kunstcafé Coupé (Stationsplein) worden deze maand twee kookworkshops gehouden. Vrijdag 24 januari bereiden de deelnemers met een ervaren kok vanaf 19.00 uur Italiaanse vegetarische gerechten. Woensdag 29 januari (ook 19.00 uur), zijn dat Brabantse worstenbroodjes. Aanmelden via: welkom@kunstcafecoupe.nl.