De Essche fotograaf David Lamboo stuurde deze foto naar de jury en sleepte zo een nominatie voor de awards in de wacht. (Foto: David Lamboo).
De Essche fotograaf David Lamboo stuurde deze foto naar de jury en sleepte zo een nominatie voor de awards in de wacht. (Foto: David Lamboo). Foto: David Lamboo

OP PAD MET NATUURWERKGROEP LIEMPDE

Winterwandeling door leembos De Geelders

Ook de winter leent zich prima voor een mooie wandeling. Dat zal blijken voor mensen die zondag 26 januari op pad gaan met Natuurwerkgroep Liempde. Deelnemers starten om 09.00 uur bij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 voor een excursie door leembosgebied De Geelders.

Ger van den Oetelaar leidt de wandeling. De Geelders staat in de belangstelling, onder meer door het Leembossenboek van de Liempdse natuurkenner en een publicatie over de kartuizers monniken van klooster Sinte Sophia van Constantinopel, de vroegere eigenaren van het gebied. Diverse onderzoeken hebben de nodige kennis opgeleverd over de natuurwaarde, het gebruik en de inrichting van het bos.

LAARZEN

De Geelders is erg nat, Van den Oetelaar adviseert deelnemers aan de excursie laarzen aan te doen en eventueel een verrekijker mee te nemen. Na de excursie is er soep voor de deelnemers. Mensen die geen lid zijn van Natuurwerkgroep Liempde betalen daarvoor drie euro, te voldoen bij de start van de wandeling.



STEMMEN KAN NOG TOT VRIJDAG 1 MEI

Nominatie trouwfoto van Essche fotograaf Lamboo

Een prent van fotograaf David Lamboo uit Esch is onlangs genomineerd voor de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto Award 2020 (BFA). Uit een aantal van 1.250 inzendingen koos de vakjury tachtig foto's die meedingen naar de felbegeerde prijs. Lamboo is genomineerd in de categorie Bruid.

De BFA wordt dit jaar voor de zestiende keer op rij georganiseerd. In de acht categorieën zijn telkens tien foto's geselecteerd. Met het bepalen van de genomineerden is de race nu echt van start gegaan. Tot vrijdag 1 mei kunnen belangstellenden een stem uitbrengen op hun favoriete bruidsfoto's via www.bruidsfotoaward.nl. Op 11 mei worden de winnaars in de acht categorieën bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. De foto met de meeste publieksstemmen wint ook nog de titel Overall Winnaar 2020. De Bruidsfoto Award van Bruid & Bruidegom Magazine heeft als doel om bruidsparen te inspireren voor hun eigen huwelijksfeest en kennis te laten maken met eigentijdse, professionele fotografen.

p De Essche fotograaf David Lamboo stuurde deze foto naar de jury en sleepte zo een nominatie voor de awards in de wacht. (Foto: David Lamboo).


Liempde

Feestweek drogist

Cadeau & Drogist Liempde aan het Raadhuisplein 2a bestaat vijf jaar en dat viert de onderneming met een feestweek. Morgen, vrijdag 24 januari komt er een visagiste van Pupa en is er een Herôme manicure; zaterdag 25 januari is er om 17.00 uur een loterij.

Foto-expositie

Marcel Habraken, Maria Jeurissen en Martijn Jentink exposeren tot en met zondag 26 januari foto's in De Skôp, de schuur van D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg. Bezoekers zijn van vrijdag tot en met zondag tussen 11.00 tot 16.00 uur welkom. De toegang is gratis.

Spreekuur Balans

De gemeenteraadsfractie Balans houdt morgen, vrijdag 24 januari van 16.30 tot 18.30 uur spreekuur in De Durpsherberg in Liempde. Belangstellenden kunnen er terecht met vragen en opmerkingen.

Afbeelding
Ger van den Oetelaar (links) overhandigt het boek 'Gemeint en gemeenschap' aan Hans Bleumink van Bureau Overland. (Foto: eigen collectie).