Blox-speelster Daphne van Meurs springt op om de bal te smashen. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VROUWEN BLOX OVERKLASSEN HLB DEN DUNGEN IN 'DE BRAKEN'

Boxtelse volleybalsters ongenaakbaar

De volleybalsters van Blox speelden zondag thuis tegen HLB uit Den Dungen. Opnieuw toonden de Boxtelse speelsters hun klasse: ze wonnen in sportcomplex De Braken met 4-0.

Blox zette de eerste service van HLB direct om in een omloopbal van Daphne van Meurs, maar de aanval strandde in het Dungense blok. Desalniettemin bouwde de thuisploeg hierna een voorsprong op. Een goede passing zorgde voor rust in het spel. Janne Ariëns kon daardoor de lijnen prima uitzetten en daar profiteerde de rest van het team van.

Buitenaanvallers Hanna van Esch en Elke van Rooij hielden het blok en de verdediging van HLB flink bezig. Doordat Carmen Steenbakkers en Van Meurs bij iedere aanval dreiging veroorzaakten, moest het blok van de tegenstander hard werken. Met de aanvalskracht van Sanya Penninx op de diagonaalpositie was de pressie op de gasten compleet. Blox won de set met 25-18.

In de tweede set wist het jonge team van HLB de Boxtelse vrouwen goed bij te benen. De thuisploeg kwam zelfs even achter te staan. De meiden uit Den Dungen maakten mooie punten met prikballen achter het Boxtelse blok. Blox bleef echter constant volleyballen en de overtuigende wijze waarop Heidi van Pinxteren het spel verdeelde, liet er geen twijfel over bestaan wie de set zou winnen. Steenbakkers sloeg in deze fase enkele loeiharde ballen vanaf mid en scheurde samen met Van Pinxteren het blok van de tegenstander uiteen met een fraaie omloopbal. Setwinst met 25-22.

PRIKBALLEN

Het leek alsof de voorsprong in sets Blox vleugels gaf. Van Pinxteren voelde precies aan hoe en waar de aanvallers de bal wilden hebben. Van Esch sloeg haar ballen hard en scherp naar de grond. Met Van Pinxteren wist zij een onvervalste 41-er op de mat te leggen, een supersnelle aanval vanaf buiten. Penninx bleef vanaf de buitenpositie scherp en geplaatst aanvallen en Van Meurs was op mid niet te stuiten. De prikballen van HLB bleven Blox parten spelen, maar in gevaar kwam het thuisteam niet, daarvoor viel het te sterk aan. Ook de derde set won Blox: 25-15.

Het moreel van HLB leek aan het einde van de derde set gebroken en daar wist Blox in de laatste set wel raad mee. Van Rooij stond op buiten vrijuit te spelen en scoorde mooie punten. Onder aanvoering van Ariëns was de passing prima op orde waardoor het spelverdelen van Van Pinxteren weer leidde tot fraaie aanvallen. De set werd met 25-13 binnengesleept.

De eerstvolgende wedstrijd speelt volleybalclub Blox weer thuisi in De Braken: op zaterdag 1 februari om 14.00 uur.

p Blox-speelster Daphne van Meurs springt op om de bal te smashen. (Foto: Hans Verberk).

Snerttoernooi d'Oggelen

De Essche tennisvereniging d'Oggelen houdt morgen, vrijdag 24 januari een snerttoernooi. De wedstrijden in het sportpark aan de Witvensedijk beginnen om 17.30 uur. Afhankelijk van de inschrijvingen worden er dubbels en mixen gespeeld.