Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Opbrengst jaarembleem naar Boxtelse carnavalsjeugd

In aanloop naar de start van het Boxtelse leutseizoen op d'n elfde van d'n elfde, lanceerden Erna Steenbekkers, Jolanda Vessies en Fred van Dijk op eigen initiatief een jaarembleem dat Waggelaars op hun carnavalstenue kunnen naaien. Deze week is bekendgemaakt waar de opbrengst naartoe gaat: peuter- en kleuterevenement Donseendjesfeest en tienercarnaval DuckOut.

De initiatiefnemers willen elk jaar een nieuw embleem ontwerpen, zo meldden ze in november. Al bij de eerste schets stond vast dat de opbrengst ten goede zou komen aan het Eendengatse carnaval. Na aftrek van de productiekosten gaat het geld dat overblijft dit jaar naar de jeugd.

De helft wordt gedoneerd aan het Donseendjesfeest, de andere helft gaat naar DuckOut, het vorig jaar geïntroduceerde carnavalsfeest voor de middelbare schooljeugd. Ná carnaval gaan de organisatoren van de actie op zoek naar evenementen in Eendengat om in 2021 financieel te ondersteunen.

VERKOOPADRESSEN

Hoe meer emblemen de komende weken verkocht worden, hoe hoger de donaties aan beide jeugdevenementen uitvallen.

Emblemen kosten vijf euro per stuk en zijn tot en met carnaval 2020 te koop bij drogisterij DA Van den Biggelaar (Oosterhof), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en sigarenmagazijn Voets (Rechterstraat).

Grotere aantallen zijn te bestellen via embleem.indegat@gmail.com