Afbeelding
Foto: Eigen collectie

OUD-BOXTELAAR IS CHEF-KOK BIJ NOBLE KITCHEN IN CROMVOIRT

Tom Schoonus verrast door Michelinster

RENS VAN DEN ELSEN

Als je het niet verwacht, dan krijg je het. Een uitspraak die zeker van toepassing is op Tom Schoonus. De oud-Boxtelaar en chef-kok bij restaurant Noble Kitchen in Cromvoirt kreeg maandagochtend geheel onverwacht een Michelinster toegekend. ,,Dit is zo overweldigend, ik ben nog aan het zweven."

Schoonus (33) groeide op in Boxtel, werkte onder meer bij snackbar Mikies op de Markt, maar al snel vertrok hij naar het Amstel Hotel in Amsterdam. Dat restaurant had al twee sterren op dat moment en ook later tijdens zijn carrière in de keuken proefde hij van het topniveau. In 2017 was hij sous-chef bij Noble in 's-Hertogenbosch toen die zaak een eerste ster kreeg.

Nu hij zelf aan het roer staat is de ervaring toch anders dan toen. ,,De ster staat op mijn naam, het gaat om mijn gerechten. Dat is een hele eer. Zeker omdat we in dit team pas tien maanden bezig zijn", vertelt Schoonus trots.

Zijn oude baas Will Sterks van snackbar Mikies is trots op de prestatie van zijn voormalige werknemer: ,,Ik regelde ooit een messenset voor hem en die gebruikt hij nu nog steeds."

p Tom Schoonus (rechts) en restauranteigenaar Edwin Kats van Noble Kitchen tijdens de uitreiking. (Foto: eigen collectie).