Bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd stond een kerststal van klompen, verwijzend naar de historie van Liempde als klompenmakersdorp. (Foto: Peter de Koning).
Bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd stond een kerststal van klompen, verwijzend naar de historie van Liempde als klompenmakersdorp. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

KRIBKESROUTE KRIJGT STEUN VAN COOP

Duizenden bezoekers wandelen door Liempde

De achtste editie van de Kribkesroute in Liempde was een groot succes. Vanuit alle hoeken van Nederland kwamen bezoekers naar het dorp om de ruim 260 kerststallen te bewonderen. Vooral op eerste en tweede kerstdag en in de weekenden was het druk. De trekking van de kribkes-fotospeurtocht is inmiddels verricht.

Mensen die een van de routes door Liempde liepen, waren te spreken over de creativiteit van de deelnemers en hun gastvrijheid. Van kleine kerststal tot heus kerstdorp, kerstgroepen gemaakt van onder andere hout, klompen, legostenen en haakgaren werden uitgestald, evenals lichtgevende kubussen. Muziek bij de stallen, live muziek door wijkbewoners, gratis glühwein, koekjes en snoepjes voor het publiek, Liempde pakte flink uit. Wie zich liever rond liet rijden, kon op zeven dagen met een treintje mee.

COOP

Supermarkt Coop steunt elk kwartaal een plaatselijk initiatief met een statiegeldactie. De super verdubbelt het geld van alle ingeleverde statiegeldbonnen voor het goede doel. Coop Tax in Liempde had de Kribkesroute uitgekozen om in het vierde kwartaal van 2019 te ondersteunen. De emballageactie heeft 1.029,20 euro opgeleverd.

SPEURTOCHT

Bezoekers van de Kribkesroute konden meedoen aan een fotospeurtocht. Die bestond uit acht foto's van kribkes die gezocht moesten worden langs de vier routes. Er is door veel bezoekers deelgenomen aan de zoekactiviteit. Onder de goede inzendingen zijn drie Op Liemt Gemunt-waardebonnen ter waarde van twintig euro verloot. De winnaars zijn Syb de Vries, Iris van Roosmalen en Evy van Adrichem. Zij hebben inmiddels bericht gehad. Op de website www.kribkesrouteliempde.nl is een sfeerimpressie te vinden.

q Bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd stond een kerststal van klompen, verwijzend naar de historie van Liempde als klompenmakersdorp. (Foto: Peter de Koning).