Dubbelconcert Sint-Arnoldus in zaal Orion

De Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus krijgt zaterdag 25 januari harmonie Amicitia uit Helmond op bezoek. Het gastorkest staat onder leiding van Boxtelaar Mari van Gils. Het dubbelconcert wordt gehouden in gemeenschapshuis Orion en begint om 20.00 uur; de toegang is gratis. Een halfuur voor aanvang is de zaal geopend.

Sint-Arnoldus heeft voor de pauze een vijftal muziekstukken op de lessenaar. Onder leiding van dirigent Mariska Brienen-van Melis wordt geopend met Kick Off, een korte compositie in statige vorm met een stuwend basmotief en spetterend slagwerk. Vervolgens klinkt een arrangement van West Side Story waarin America, Tonight en Mambo passeren.

Een heel ander genre komt aan bod in muziek van John Williams uit de rampenfilm The Poseidon Adventure, over de ondergang van een groot passagiersschip. Ammerland van Jacob de Haan is een levendige impressie van de betoverende Duitse streek met prachtig bloeiende velden bij het Zwischenahner Meer.

DOE MAAR-MEDLEY

De Lennisheuvelse muzikanten besluiten hun optreden met een Doe Maar-medley; een herkenbare nederpop-sound met verschillende ska-ritmes en een typerende reggae-baspartij. Er komen pophits voorbij als Smoorverliefd, Sinds een dag of twee en Doris Day.

Na een korte pauze betreedt harmonie Amicitia het podium onder leiding van dirigent Van Gils. Ook dit orkest vertolkt vijf muziekstukken.


Klompenboek

Stichting Brabantse Klomp brengt medio 2020 een boek uit en zoekt samen met erfgoedvereniging Kèk Liemt verhalen en materialen voor deze uitgave. Beeldmateriaal mag gestuurd worden via e-mail: info@kekliemt.nl. Wie documentatie of foto's in bruikleen wil geven of schenken, kan elke maandag van 19.00 tot 21.00 uur en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur terecht bij de Erfgoedkamer in het voormalig raadhuis, Keefheuvel 1.

112 NIEUWS

Bewoners sluiten zich buiten bij garagebrand

Bewoners van een woning aan de Zicht in Gemonde zagen maandag hun garage in brand vliegen. zij sloten zichzelf buiten toen zij zich in veiligheid wilden brengen via de voordeur. Er raakte niemand gewond. Er ontstond veel rook, maar de vlammen waren snel onder controle.

Rond tien over vier 's middags kreeg de Gestelse brandweer een melding. Er werden enkele koelkasten uit de schuur gehaald, die vermoedelijk de oorzaak van de brand vormden. Ook het dak werd gecontroleerd. Het incident trok veel bekijks van buurtgenoten; daarom werd de straat afgesloten door de politie.