Jade van Hoof (11) uit Sint-Michielsgestel was een van de bezoekers van de open dagen die het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum hielden.
Jade van Hoof (11) uit Sint-Michielsgestel was een van de bezoekers van de open dagen die het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum hielden. Foto: Linda van de Wiel

What's up Jade?

Het was zaterdag druk bij het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum. Beide middelbare scholen in Boxtel kregen kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool en hun ouders over de vloer. Allemaal kwamen ze snuffelen op de jaarlijkse open dagen. Ook Jade van Hoof (11) uit Sint-Michielsgestel...

Je woont in Sint-Michielsgestel. Waarom kom je in Boxtel naar middelbare scholen kijken? ,,Boxtel is niet zo ver hoor. En ik ben pas verhuisd. Eerder woonde ik in 's-Hertogenbosch. Daar zit ik ook nog op school in de wijk Maaspoort. Dat is verder weg dan Boxtel."

Wat vind je van het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum? ,,Ik vind beide scholen leuk. Het Jacob-Roelandslyceum is best een grote school. De lokalen zijn groot zodat er veel kinderen in passen. En dat vind ik gezellig omdat ik graag nieuwe vrienden maak. Het Baanderherencollege is ook wel een grote school trouwens. Mét leuke vakken. Welke? Duits en Engels. Ik ben goed in talen. En ik vind dat de leraren en leerlingen vandaag op een leuke manier laten zien welke lessen er allemaal zijn op de middelbare school."

Wat heb je vandaag allemaal gedaan? ,,Ik heb geprobeerd sterker te zijn dan lucht en heb hapjes geproefd bij de kookles. En ik heb in heel veel klaslokalen gekeken. Zo meteen ga ik coördinaten tekenen."

Weet je al welke school je gaat kiezen? ,,Nee dat weet ik nog niet. Ik ga nog naar het Elde College in Sint-Michielsgestel kijken. En ik weet nog niet wat mijn precieze schooladvies is. Ik denk vmbo-t/havo."

Wat lijkt je het allerleukst aan de middelbare school? ,,Ik heb heel veel zin in het maken van nieuwe vrienden. En ik zie ernaar uit allemaal nieuwe vakken te krijgen en nieuwe dingen te leren. Het fietsen vind ik ook geen probleem. Of ik het ook spannend vind? Een kleine beetje. Maar ik heb er vooral heel veel zin in."

Het is nog heel ver weg, maar weet je al wat je later wilt worden? ,,Dat vind ik een moeilijk vraag. Maar ik houd wel heel erg van sporten. Ik kan goed tennissen. Misschien word ik wel sportdocent. Dat zou leuk zijn." (Tekst en foto: Linda van de Wiel.)