Ratatouille in voorprogramma The Gents

Vocaal ensemble The Gents stond met succes op nationale en internationale podia. Zaterdag 1 februari zijn de zestien zangers, onder wie ook Boxtelaar Peer Doevendans, van 16.00 tot 17.00 uur te beluisteren in de Sint-Petrusbasiliek tijdens Klassiek in de Kerken. Het plaatselijke kamerkoor Ratatouille zingt in het voorprogramma. Ook organist Tommy van Doorn werkt mee aan de uitvoering.

Klassiek in de Kerken bestaat inmiddels vijf jaar en viert dit lustrum tijdens het concert met een extraatje: kamerkoor Ratatouille opent de uitvoering met een stuk dat de leden eerder die dag instuderen tijdens een masterclass van de dirigent van The Gents, Annemiek van der Ven.

Het concert van The Gents heeft geen pauze. De entree kost vijftien euro; jongeren tot en met zestien jaar hebben gratis toegang. In de entreeprijs is een drankje na afloop inbegrepen. Kaartjes boeken kan via e-mail: reserveren@klassiekindekerken.nl.

Het laatste concert van het seizoen Klassiek in de Kerken is op zaterdag 18 april om 16.00 uur. Dan treedt het Meriam de Korte Ensemble op. Dit combineert muziek, dans en poëzie.