24 uur aan een stuk namen hometrainkoppels het tegen elkaar op tijdens Denveb, Dag en nacht van Essche Boys. (Foto: Hans Verberk).
24 uur aan een stuk namen hometrainkoppels het tegen elkaar op tijdens Denveb, Dag en nacht van Essche Boys. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

DAG EN NACHT VAN ESSCHE BOYS

Etmaal lang hometrainen
bij 60-jarige voetbalclub

Groot feest afgelopen weekeinde in het sportpark van voetbalclub Essche Boys aan de Witvensedijk. De club hield een 24-uurs race op hometrainers vanwege zijn zestigjarig bestaansjubileum. Vrijdagavond om acht uur klommen de eerste deelnemers op de vier racefietsen die op een rollerbaan op het podium stonden opgesteld.

Negentien teams, met in totaal ruim 130 deelnemers, schreven zich in voor Denveb, een afkorting voor Dag en nacht van Essche Boys. Het evenement beleefde zijn derde editie en wordt om de vijf jaar georganiseerd. Het team Familie JWZ eindigde als beste ploeg, Luuk van Velthoven was de beste mannelijke deelnemer, Yvon van Weert zet de snelste tijd neer bij de vrouwen.

CONTINU FEEST

Op verschillende onderdelen gingen de deelnemers met elkaar de strijd aan op de hometrainers. Rond het podium was het ondertussen continu feest, meldt Pleun den Ouden namens het organiserend comité. Er waren volop ludieke momenten en verkleedpartijen. Ook het Essche Boys dj-team was van de partij. Lichtshows, vlaggetjes en special effects maakten van de grote tent een heus feestpaleis met optredens van Johnny Purple, zanger Rens en Tommy Santo.

In september vorig jaar organiseerde Essche Boys een feestweekeinde rondom het diamanten jubileum. Toen werd onder meer een reünie gehouden, een zeskamp en een feestavond voor de leden.

t 24 uur aan een stuk namen hometrain-koppels het tegen elkaar op tijdens Denveb, Dag en nacht van Essche Boys. (Foto: Hans Verberk).