Stijn van de Loo, speler van Ducks/Oysters, breekt door de verdediging van tegenstander Black Bulls uit Overloon. (Foto: Hans Verberk).
Stijn van de Loo, speler van Ducks/Oysters, breekt door de verdediging van tegenstander Black Bulls uit Overloon. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

COMBINATIETEAM DUCKS/OYSTERS BEGINT PLAY-OFFS GOED

Rugbyers houden Black Bulls in toom

Zwarte stieren kunnen gevaarlijk zijn, maar de rugbyers van Ducks/Oysters wisten Black Bulls uit Overloon in toom te houden. De thuisploeg won zondag in Oisterwijk met 17-8 van de potige mannen uit de Peel.

In eerste instantie waren de teams aan elkaar gewaagd. De Boxtelaren wisten tweemaal net niet te scoren. Tot de twintigste minuut, toen zette Max van der Vleuten een fraaie aanval om in een try. Van der Vleuten speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen na een stage in Finland. Zijn sterke optreden werd beloond met zijn uitverkiezing tot man of the match.

PENALTY

Na een half uur spelen, wist Black Bulls een penalty te benutten: 5-3. Vlak voor rust misten de gasten een tweede pingel, hierdoor gingen de ploegen aan de thee met een krappe voorsprong voor Ducks/Oysters op het scorebord. De thuisploeg had problemen om aanvallend druk te zetten, dit was vooral omdat de spelers vergaten het basisrugby goed te verzorgen en omdat het schakelen van scrum naar lijn moeizaam verliep. De rugbyers zochten te veel moeilijke oplossingen. Daarentegen was het verdedigende werk wel goed verzorgd.

Na rust nam Ducks/Oysters het initiatief over van de gasten uit de Peel en volgde een sterke periode. Stijn van de Loo kon een counter vanaf eigen helft omzetten in een try, mede door flitsend spel van Tobias Graft en Lucas Poll. Ondanks een gebroken pink, zo bleek later, wist Jasper Bastianen de conversie te benutten: 12-3.

KOPPOSITIE

De Boxtelaren liepen na een uur spelen verder uit. Met een scrum op tien meter van zijn trylijn mocht Black Bulls de bal inbrengen. Doordat de voorwaartsen van Ducks/Oysters de scrum scheef konden duwen, kwam de bal via Van de Loo bij Bastianen. Die scoorde wederom een try voor de thuisploeg: 17-3. Een slotoffensief van Black Bulls leverde nog wel de eerste try voor de gasten op. Hierbij bleef het en zodoende werd de eindstand bepaald op 17-8.

* * *

Door dit resultaat heeft het Boxtels/Oisterwijkse team de koppositie ingenomen. Zondag 19 januari speelt de ploeg uit in Maastricht.

Uitslagen zaterdag 11 januari

Cubs: The Dukes - Ducks/Oysters        52-17

Jun.: British School - Ducks/Oysters        54- 33

Colts: Ducks/Oysters - Scrumboks        52-19

Uitslagen zondag 12 januari

Sen.: Ducks/Oysters - Black Bulls        17-8

Programma zaterdag 18 januari

TBM: toernooi Maastricht        10.00

Cubs: Ducks/Oysters - RC Eindhoven        11.00

Jun.: Ducks/Oysters - Waterw. Warriors        12.00

Colts: Rams Apeldoorn - Ducks/Oysters        13.00

Programma zondag 19 januari

Sen: Maastricht - Ducks/Oysters        13.00

p Stijn van de Loo van Ducks/Oysters breekt in Oisterwijk door de verdediging van tegenstander Black Bulls uit Overloon. (Foto: Hans Verberk).


Individueel toernooi tot laatst toe spannend

RECREATIEF TAFELTENNIS

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) werd onlangs de tweede ronde van de individuele meerkampen gespeeld. In dit toernooi spelen de deelnemers drie weken lang in drie poules tegen gelijkwaardige tegenstanders om de eer in hun eigen categorie.

In poule A zette Erik van der Schoot zijn doel om kampioen te worden kracht bij door ook op de tweede speeldag ongeslagen te blijven. Vooral de winst op Gerrie Hoenselaars was belangrijk, omdat de onderlinge partij bij een gelijke stand de doorslag geeft. Tegen Cees Hems moest hij in een lange partij tot het uiterste gaan, maar Van der Schoot wist uiteindelijk de beslissende vijfde game met 11-8 naar zich toe te trekken.

ONGESLAGEN

In poule B gaan Hans Fonken en Donie de Groot ook ongeslagen aan de leiding en het toeval wil dat zij pas in de laatste speelronde tegen elkaar uit komen. Fonken won van Wim van Aarle die vorig jaar nog de titel opeiste. Daarnaast versloeg de koploper met sterk spel ook Peter van Berkel. De Groot schreef de duels tegen Geerta Pluut, Hans Regtering en ook Van Aarle op zijn naam.

GEEN VERVOLG

In poule C lijkt de strijd te gaan tussen Lindie van den Hooven en Arnold van der Heijde. Beiden zijn teamgenoten van Rembrandt, dat ook in de competitie van de BRTC aan de leiding gaat. Kim de Groot die vorige week nog al haar drie wedstrijden wist te winnen, kon hier dit keer geen vervolg aan geven.

Het individuele toernooi kent komende week nog een derde en tevens laatste speeldag.


Snerttoernooi

De Essche tennisvereniging d'Oggelen houdt vrijdag 24 januari een Snerttoernooi. Voorheen werd dit evenement het Glühweintoernooi genoemd, maar de naam is nu aangepast. De insteek is echter hetzelfde gebleven. De wedstrijden in het sportpark aan de Witvensedijk beginnen om 17.30 uur. Afhankelijk van de inschrijvingen worden er dubbels en mixen gespeeld. Inschrijven is mogelijk tot dinsdag 21 januari via Jan van den Dungen door een e-mail te sturen naar: j.vandendungen@home.nl.