Milan Clusters, Loek van Abeelen, Hannes van Aarle van De VisVentjes worden geflankeerd door keurmeester Ingrid Schaeken en Ronald Martens van De Vivantjes.
Milan Clusters, Loek van Abeelen, Hannes van Aarle van De VisVentjes worden geflankeerd door keurmeester Ingrid Schaeken en Ronald Martens van De Vivantjes. Foto: CV De Vivantjes

LUDIEKE PROMOTIEACTIE VOOR LIEMPDSE CARNAVALSOPTOCHT OP ZONDAG 23 FEBRUARI

CV De Vivantjes keurt praalwagens Ploegersland

De Liempdse club De Vivantjes heeft zondag de praalwagens gekeurd die Van de Kaart en De VisVentjes momenteel aan het bouwen zijn voor de carnavalsoptocht. Die trekt zondag 23 februari door de straten van Ploegersland. Beide deelnemers werden goedgekeurd.

In aanloop naar carnaval probeert CV De Vivantjes onder leiding van Ronald Martens en Barry van de Sande aandacht te vragen voor de Liempdse leutstoet. Van de Sande: ,,Het idee ontstond tijdens het bedenken van een programma op carnavalsdinsdag bij café De Durpsherberg. We zien het aantal deelnemers tijdens de optocht teruglopen en willen mensen enthousiast maken om mee te doen."

BOUWERSBAL

De Liempdse carnavalsclub maakt filmpjes die worden gedeeld op haar Facebookpagina. Ook wordt op carnavalsdinsdag een Bouwersbal georganiseerd waar diverse prijzen te winnen zijn voor groepen die zich aanmelden.

Zondag werd een bezoek gebracht aan CV Van de Kaart en De VisVentjes, die beide een bouwloods hebben in de Boxtelse buurtschap Kleinderliempde. Daar werd een open bouwdag gehouden, waarbij iedereen een kijkje kon komen nemen. ,,We willen graag laten zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een praalwagen", vertelde Stan van den Boom (CV Van de Kaart). ,,Het is goed om te zien dat De Vivantjes ook probeert om carnaval in een dorp als Liempde te laten leven."

Martens, die de presentatie van de filmpjes voor zijn rekening neemt, vertelde dat meestal de gravin en hofdame van de club deze keuring uitvoert. ,,Maar Demi en Romy waren deze keer verhinderd. Gelukkig kon hun moeder Ingrid de honneurs waarnemen." Tot dusver hebben alle groepen de keuringssticker verdiend.

CV De Vivantjes is tot dusver erg tevreden met de resultaten van het initiatief. ,,De filmpjes worden goed bekeken en we krijgen veel leuke reacties. Het is goed om bij zoveel mogelijk verschillende groepen langs te gaan om te laten zien hoe divers het deelnemersveld van de carnavalsoptocht is", besluit Martens.

AANMELDEN

Groepen die zondag 23 februari meedoen aan de carnavalsoptocht in Ploegersland kunnen zich aanmelden voor een keuringsbezoek via de Facebookpagina van CV De Vivantjes.


ZANG EN SLAGWERK AAN OUDE DIJK

Concordia en Voices trappen jaar samen muzikaal af

De slagwerkgroep van fanfare Concordia en popkoor Voices trapten zondag gezamenlijk het nieuwe jaar muzikaal af in De Serenade in Liempde. Een bijzonder concert op een bijzondere dag: de multifunctionele accommodatie aan de Oude Dijk luidde met Drums with Voices ook het zilveren jubileum in.

De jongste slagwerkers van Concordia, uit het samenspelgroepje en BeCOOL, lieten zich onder leiding van Willie van der Steen van hun beste kant zien. De slagwerkgroep, ook gedirigeerd door Van der Steen, en popkoor Voices, onder leiding van Miriam van den Boer, verzorgden het verdere muzikale programma.

Bekende nummers, zoals Clocks van de band Coldplay en Sweet Dreams van het Britse duo Eurythmics kwamen tijdens het concert aan bod.

De middag werd gezamenlijk afgerond met het sfeervolle nummer Iedereen is van de Wereld van The Scene. Het publiek genoot met volle teugen, maar ook de artiesten hadden duidelijk veel plezier. Ze lieten horen dat zang en slagwerk zich goed laten combineren.

q Drums with Voices vormde de aftrap van het zilveren bestaansjubileum van De Serenade. (Foto: eigen collectie).

De leden van CV Van de Kaart poseren bij een praalwagen die in aanbouw is. (Foto's: eigen collectie).
Afbeelding