UITREIKING TIJDENS BOEK&BAL

Korte-verhalenwedstrijd voor Boekenweek Boxtel

De Boekenweek start zaterdag 7 maart in Boxtel met de uitreiking van de plaatselijke korte-verhalenprijs. Daar is een boekenbon ter waarde van honderd euro aan verbonden, meldt stichting Boek & Bal Boxtel. Inzendingen kunnen tot 15 februari worden aangeleverd en moeten betrekking hebben op het landelijke thema van de Boekenweek: 'Rebellen en dwarsdenkers'.

Iedereen vanaf zestien jaar die niet onder contract staat bij een uitgever of producent kan een zelf geschreven inzending aanleveren over het onderwerp. Deze worden beoordeeld door een jury die Boek & Bal samenstelt uit mensen die werkzaam zijn in de literaire boekhandel, bibliotheek en het onderwijs.

Buiten de hoofdprijs voor de winnaar, gaan andere genomineerden ook niet met lege handen naar huis. Voor hen liggen onder meer een boekenbon en een jaarabonnement voor de bibliotheek klaar. ,,We streven ernaar om alle verhalen te bundelen en tijdens Boek&Bal te publiceren", aldus woordvoerder Jan van Gemert van de stichting.

Deelnemers aan de wedstrijd mogen slechts één verhaal insturen, dat minimaal 450 en maximaal 1500 woorden lang mag zijn.

Wat betreft het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' kan ruim gedacht worden. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de gevestigde orde. Het is een groot goed dat schrijvers de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken, om dwars te zijn, onaangepast en onafhankelijk, stelt stichting Boek & Bal.

Meer informatie over de wedstrijd en de Boekenweek is te vinden op www.boekenbalboxtel.nl.


Swanee Bridge Jazz

Muziek uit vervlogen tijden zondag 19 januari vanaf 14.00 uur in restaurant N9Ne aan de Parallelweg Zuid in Boxtel. De Swanee Bridge Jazzband vertolkt dan oude stijl jazz van grootheden als Glenn Miller, Duke Ellington en Benny Goodman. Het optreden is gratis toegankelijk.