Afbeelding
Foto: Bert Schepers

ABBA, Queen en Muse klinken in sporthal Boxtel

ABBA, Queen, U2, Muse, Bon Jovi en Kensington: deze bands staan allemaal op het affiche van Legends Live op zondag 2 februari in de Boxtelse sporthal De Braken. Hun muziek wordt vertolkt door tributebands.

De bands brengen een eerbetoon aan hun muzikale helden en komen in hun streven naar perfectie vaak akelig dicht bij de werkelijkheid.

Boekingskantoor TIRR Music Agency en The Event Warehouse hebben samen Legends Live opgezet en touren met de tributeshows door het hele land, waarbij steeds weer andere muziekgroepen optreden. Zondag 2 februari doet het muzikale circus Boxtel aan. Dan staan Vipers (Queen), Musest, Like U2, ABBA Fever, Bad Medicine (Bon Jovi) en Rivals (Kensington) in De Braken.

Kaarten voor deze show kosten 17,50 euro. Er zijn ook groepstickets te koop, waarbij zes kaarten 96 euro kosten. Eén ticket is dan gratis. De deuren gaan om 13.00 uur open en sluiten om 23.00 uur. Meer informatie en verkoop via www.legendslive.nl/boxtel.


Heemkundelezing Paul Spapens over Brabants bijgeloof

Schrijver en journalist Paul Spapens geeft vanavond, donderdag 16 januari vanaf 20.00 uur een gratis toegankelijke lezing in grand café Rembrandt, Rechterstraat 56. De presentatie is getiteld 'Bijgeloof in Brabant'.

Spapens (foto boven) laat aan de hand van veel voorbeelden zien dat Brabants volksgeloof niet alleen vroeger, maar ook nu nog onderdeel is van het dagelijks leven. In 2006 publiceerde hij een boek over het onderwerp.

De schrijver houdt de presentatie op uitnodiging van Heemkunde Boxtel. Aanmelden is niet nodig. (Foto: Bert Schepers, 2017).


FilmPodiumScopia vertoont Daens in Muziekhuis Boxtel

In het Muziekhuis aan de Passage Riche vertoont FilmPodiumScopia maandag 20 januari om 20.15 uur de film Daens. De rolprent verhaalt over de gelijknamig Vlaamse priester en zijn strijd tegen armoede van textielarbeiders in de Belgische stad Aalst. Jos Vervoort geeft een inleiding op de verfilming van het boek van Louis Paul Boon.

Adolf Daens komt aan het einde van 19e eeuw in conflict met de katholieke kerk, die met lede ogen aanziet hoe de priester en parlementariër het symbool wordt van de vrijheidsstrijd van de arbeiders. Via intriges wordt Daens voor de keuze geplaatst: aftreden als volksvertegenwoordiger óf ontheffing uit het priestersambt... Kaartjes kosten 7,50 euro aan de deur en 8,50 euro in de voorverkoop bij Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat).