Afbeelding
Foto: Toine de Jong

KAARTVERKOOP 24 JANUARI

Carnavalsvierders Esch zien ze vliegen tijdens Oggelrevue

De carnavaleske Oggelrevue in Esch wordt van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 februari opgevoerd onder de titel 'Ge ziet ze vliegen in de Oggelvorsenpoel'. De kaartverkoop vindt plaats op vrijdag 24 januari in dorpshuis De Es, de plek waar de koldershow ook wordt opgevoerd.

De revuecommissie van carnavalsstichting De Oggelvorsen heeft een scala aan talenten weten te strikken, terwijl de technische commissie ervoor zorgt dat het dorpshuis wordt omgetoverd tot een heus Oggeltheater. Net als andere jaren tekent hofkapel De Knoestjes voor de muzikale omlijsting. De zittingsavonden beginnen om 20.00 uur; een halfuur voor aanvang is de zaal open.

OP VOLGORDE

Verkoop van de toegangskaarten in De Es start vrijdag 24 januari eveneens om 20.00 uur en ook dan gaan de deuren om 19.30 uur open. Op volgorde van binnenkomst worden de entreebewijzen uitgedeeld. Per persoon kunnen maximaal vier kaarten worden gekocht. Die kosten vijf euro per stuk voor de show op donderdag en acht euro voor vrijdag en zaterdag. Na 24 januari betalen belangstellenden tien euro.

Gemonde

Kaartavond VV Irene

In de kantine van voetbalvereniging Irene kunnen bezoekers morgen, vrijdag 17 januari, deelnemen aan een rik- en jokercompetitie. Die start om 20.00 uur; een halfuur eerder gaat de deur open. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.

Repair Café

Repair Café Gemonde verwelkomt op woensdag 29 januari tussen 10.00 en 12.00 uur kinderen van de Sint-Lambertusschool. Zij kunnen ervaren hoe het is om kapotte voorwerpen te repareren. Dorpsbewoners kunnen dan ook hun defecte spullen brengen bij 't Schufke achter café De Schuif aan de Dorpstraat 30. Deze worden gemaakt tegen materiaalkosten.


Smalvelder biedt mezen warm welkom

Bewoners van de Smalveldersestraat in het buitengebied van Liempde hebben van de gemeente Boxtel tien mezenkasten ontvangen om de strijd aan te gaan met de eikenprocessierups.

De rupsen zorgden de afgelopen jaren voor veel overlast. De hinder beleefde in 2019 zijn voorlopige hoogtepunt. De haartjes die de rupsen verliezen, veroorzaken jeuk en rode bulten bij mensen die ermee in aanraking komen.

NAAM EN HUISNUMMER

De Liempdenaren hebben de nestkasten niet alleen een kleurtje gegeven, maar ook een huisnummer en een naam. ,,Hopelijk gaan de nieuwe bewoners zich nestelen, vermenigvuldigen en vooral op jacht: naar de processierups", mailt Toine de Jong samen met onderstaande foto.