Prins Thomas d'n Urste houdt receptie in café

Hoewel prins Thomas d'n Urste al in november werd verkozen om nog een jaar de scepter te zwaaien over Oggelvorsenpoel (Esch), is het zondag 19 januari mogelijk om hem te feliciteren. Samen met zijn adjudant Jurgen, regeert hij dit jaar met het motto: Ge ziet ze vliegen in de Oggelvorsenpoel.

De prinsenreceptie vindt plaats in Ons Café aan de Leunisdijk en duurt van 16.11 tot 19.11 uur. Veel carnavalsverenigingen uit Esch, maar ook uit de omliggende dorpen zijn uitgenodigd om samen te proosten op een nieuw leutjaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om de prins, zijn adjudant en de raad van elf te feliciteren met hun functie.

Tijdens de middag is er muzikale ondersteuning van zanger Dave Joosten en blaaskapel De Knoestjes.


Wandelexcursie langs Liempdse cafés en herbergen

Wim Bressers, gids van Gastvrij Liempde, houdt zondag 19 januari een wandelexcursie waarin verteld wordt over het ontstaan van kroegen en herbergen in het dorp. De route voert langs tal van plekken waar cafés stonden. Wandelaars vertrekken om 10.00 uur bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4.

Bressers vertelt over de herbergen die er waren en over horecazaken die er nog steeds zijn. Ook gaat hij in op de reden waarom herbergen juist op die bepaalde plek ontstonden. De uitspanningen waren belangrijk voor reizigers, maar hadden ook betekenis voor de lokale gemeenschap. De gids praat bovendien over de invloed die de vele soldaten hadden die er door de eeuwen heen gelegerd waren. De excursie wordt aangevuld met mooie en interessante verhalen uit vroegere tijd.

Deelname aan de twee uur durende rondgang kost vijf euro per persoon inclusief kopje koffie of thee. Aanmelden kan via e-mail: info@liempdsenherd.nl.