Afbeelding
Foto: Basisschool De Beemden

Kom luisteren naar de versjes van Lars in de bibliotheek

Dichter en schrijver Lars van der Werf komt tijdens de Week van de Poëzie naar Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker. Hij is onder meer bekend van Versjes van Lars, die hij zaterdag 1 februari voordraagt.

Tijdens de Poëzieweek van 30 januari tot en met 5 februari is er in alle vestigingen van Babel iets te doen. In Boxtel is dat 1 februari van 14.00 tot 16.00 uur als Van der Werf komt voorlezen uit zijn bundel.

De 32-jarige dichter trekt het hele land door met zijn typemachine en maakt versjes op maat. Van zijn bundels Versjes van Lars, Heb lief en Elke dag een zoen zijn al meer dan 30.000 exemplaren verkocht.


Fietscontrole bij schooljeugd De Beemden

Het is deze wintermaanden 's ochtends laat licht en 's middags vroeg donker. En hoewel de kortste dag alweer achter ons ligt, blijft het zaak om je fietsverlichting in orde te hebben. Leerlingen van basisschool De Beemden konden vorige week laten controleren of dat bij hen ook het geval is (zie foto onder).

Op initiatief van de verkeerscommissie van de school aan het Apollopad in Boxtel keken liefst negen fietsenmakers de rijwielen na van de kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Samen met Jaap Kroot, coördinator tweewielers van het Koning Willem I College, een docent en zes leerling-fietsenmakers verving Jeroen van de plaatselijke fietsenzaak Jack Leijten Bike Totaal niet alleen fietslampjes. Ook werden remmen gerepareerd, trappers vastgezet, banden opgepompt en nog meer van dergelijke kleine reparaties verricht. Een aantal fietsen bleek niet compleet en dus onveilig. Kinderen die wel een veilige fiets hadden, kregen een sticker.

,,Wij vinden het belangrijk dat kinderen weten hoe zij veilig kunnen deelnemen aan het verkeer", stelt leerkracht Saskia Swinkels als lid van de verkeerscommissie. Die stelt het op prijs als ouders samen met de kinderen regelmatig controleren of de fiets veilig is en dat er op toegezien wordt dat de jeugd duidelijk zichtbaar de weg op gaat. Daar wordt ook tijdens de verkeerslessen op school op gewezen. (Foto: basisschool De Beemden).