De chachacha van Marloes van Loon en Daniël van de Broek bevat enkele spectaculaire elementen.
De chachacha van Marloes van Loon en Daniël van de Broek bevat enkele spectaculaire elementen. Foto: Albert Stolwijk

KOPPELS DENZIZ WITH THE STARS ZETTEN PUNTJES OP DE I IN DE LAATSTE WEKEN VOOR DE SHOW

'Onze gracieuze Engelse wals vertelt een compleet verhaal'

Jan Hermens

Nu het dansfestijn nadert, neemt de druk voor de deelnemers aan Denziz with the Stars op zaterdag 25 januari toe. Marloes van Loon en haar danspartner Daniël van de Broek schaven aan de chachacha en Daniël Hoenselaars en Esther Smit perfectioneren hun jive. Maar ook Danny van Roij en Rieneke van de Wal zitten niet stil; zij werken de details van hun Engelse wals af.

Van Loon: ,,Het gaat goed, maar ik moet op veel dingen tegelijk letten, dat wel." De onderwijsassistente was vorig jaar al benaderd voor de show, maar kon toen niet meedoen door een gebroken been. ,,Nu ging het wel, ondanks drukte wegens een verhuizing." Van Loon is lid van De Knokkers, de club die het jeugdcarnaval in Eendengat organiseert. ,,Wij zijn als Knokkers altijd vertegenwoordigd bij Denziz with the Stars." De chachacha is ook voor ballroomdanser Van de Broek een uitdaging. Van Loon: ,,Latin vraagt een andere stijl van bewegen." Ze verklapt dat hun dans enkele spectaculaire elementen bevat. ,,Hoe en wat precies houd ik nog voor me. Dat is een verrassing."

'ÍK WIL GRAAG WINNEN'

Net als de chachacha leent de jive zich bij uitstek voor een staaltje show. De jive schurkt tegen de rock' n roll aan, dus dat wordt swingen. Hoenselaars: ,,We maken er iets moois van. Mijn danspartner Esther heeft de choreografie bedacht. Zij komt uit in wedstrijden en heeft veel ervaring." De passen zitten er zo goed als in, vertelt de ondernemer. Een aantal 'bijzondere ingrediënten' brengt de jive helemaal op smaak voor jury en publiek. Hoenselaars heeft in zijn jeugd, net als diverse andere deelnemers, gedanst bij de vroeger in Boxtel bekende dansschool van Els en Kees Zandbergen. ,,Ik ben toen doorgegaan tot goud, maar dat is wel een poos geleden."

Of Smit en hij 25 januari in de prijzen vallen, durft Hoenselaars niet te voorspellen. ,,Maar als ik ergens aan meedoe, streef ik naar de winst. Ik wil wel graag winnen."

GRATIE EN ELEGANTIE

De dans die Danny van Roij en Rieneke van de Wal gaan uitvoeren, is van een heel andere aard dan chachacha en jive. Het tweetal zwiert over het parket, vol gratie en elegantie. ,,Het lot bracht ons de Engelse wals," aldus Van Roij. Hij vertegenwoordigt carnavalsorkest Echdweil tijdens Denziz with the Stars. Van Roij: ,,Ons lied, het nummer waarop wij dansen, vertelt een verhaal. Dat verhaal proberen wij op de vloer weer te geven." De Boxtelaar hanteert de beatring bij Echdweil. ,,Ik leer trombone spelen, maar dat staat even op een iets lager pitje vanwege alle dansrepetities."

Blessureleed teisterde het koppel. Van de Wal liep zeven weken geleden een flinke enkelkwetsuur op. ,,Het was nog spannend of ze mee zou kunnen doen, maar dat lukt. We zijn alweer samen aan het oefenen." In de tussentijd zat Van Roij niet stil. ,,Rienekes zus Annemijn nam de honneurs waar. Zij heeft met mij gerepeteerd." De dans is af, aldus de muzikant. ,,Nu nog de puntjes op de i zetten."

Brabants Centrum heeft, dit artikel meegerekend, alle koppels die meedoen aan Denziz with the Stars voorgesteld. Nog even alle namen: José Gerrits en Lambert van Achter, Nonja Vanhout en Tim van Haaren, Johan van de Loo en Femke Sue van Bragt, Martin Heijmans en Joëlle Saris, Linda van de Wiel en Marvin Tersluijsen, Bas Geurts en Silvia van Nistelrooij, Daniël Hoenselaars en Esther Smit, Marloes van Loon en Daniël van de Broek en Danny van Roij en Rieneke van de Wal.

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop voor Denziz with the Stars is inmiddels gestart. Tickets kosten vijf euro en zijn dagelijks na 19.00 uur verkrijgbaar in Partycentre Denziz, Stationsstraat 71. Kaartjes kunnen via de Facebookpagina van Denziz with the Stars gereserveerd worden, maar moeten dan wel binnen twee dagen in het partycentre opgehaald worden.

De presentatie van de dansshow is, voor het laatst, in vertrouwde handen bij Berry Dankers. De oorsprong van het evenement mag dan carnavalesk zijn, de deelnemers zijn er serieus mee bezig en leggen de lat hoog. Hun uitvoeringen ontstijgen ruimschoots het niveau van de polonaise, de enige echte carnavalsdans. Wie met eigen ogen de verrichtingen van de koppels wil aanschouwen, weet waar hij 25 januari moet zijn.

Daniël Hoenselaars en Esther Smit lootten de jive, een swingende dans die zich goed leent voor een wervelende show.
Danny van Roij en Rieneke van de Wal dansen na een periode van blessureleed weer samen. (Foto's: Albert Stolwijk).