Ingrid van Veen (links) van restaurant Bij d'Ingens was in 2016 een van de initiatiefnemers van proeverij Lekker Lennisheuvel. (Foto: Gerard Schalkx, 2018).
Ingrid van Veen (links) van restaurant Bij d'Ingens was in 2016 een van de initiatiefnemers van proeverij Lekker Lennisheuvel. (Foto: Gerard Schalkx, 2018). Foto: Gerard Schalkx

'GEEN ANIMO BIJ POTENTIËLE DEELNEMERS'

Geen lustrumeditie voor 'Lekker Lennisheuvel'

HENK VAN WEERT

Culinair proefevenement Lekker Lennisheuvel keert dit jaar niet terug op de kalender. Voor de lustrumeditie die op zondag 17 mei gepland stond, is onvoldoende animo onder potentiële deelnemers, meldt Ingrid van Veen namens de organiserende stichting.

Van Veen vormt samen met Ivan Crost en Jan Blok het bestuur van Lekker Lennisheuvel. ,,We hebben in oktober en november veertig mails verstuurd naar mensen die tijdens de vorige edities van de partij waren met culinaire bijzonderheden. Daarin werd gevraagd of ze ook in 2020 weer van de partij wilden zijn. Daarop is niet één reactie gekomen."

In december stuurden Van Veen, Crost en Blok een tweede mailing. ,,We stelden daarin dat mensen nog niet definitief hoefden in te schrijven, maar dat we wel graag wilden weten of er bereidheid was om weer mee te doen. Daarop reageerden slechts vier mensen, waarvan er drie aangaven af te zien van deelname", vertelde Van Veen gistermiddag.

TELEURSTELLING

Dat mensen niet eens de moeite namen om te reageren op de mailing, frustreert de inwoonster van Lennisheuvel nog het meest. Zij kon haar teleurstelling dan ook niet verbergen. ,,Heel spijtig. We hadden vooraf geen indicatie dat er onvoldoende animo bij mogelijke deelnemers was." Ook in aanloop naar de editie van 2019 was er volgens haar volop enthousiasme bij bedrijven en particulieren.

Van Veen runt lunchroom en restaurant Bij d'Ingens aan de Markt in Boxtel. Daar verkoopt zij onder meer vers bereide soepen. Ook die vielen eind mei 2019 in de smaak bij het publiek. Tijdens de vierde editie van Lekker Lennisheuvel presenteerden zo'n vijftien ondernemers uit de regio hun ambachtelijke streekgerechten in natuurpark Boscheind. Bezoekers konden daar voor één euro per stuk hapjes en drankjes proeven. Tijdens het evenement toonde Van Veen zich tevreden over de publieke belangstelling.

Met name inwoners van Lennisheuvel maakten een rondgang door het parkje en lieten zich de verschillende gerechten goed smaken.

INITIATIEFNEMERS

In 2016 nam Van Veen samen met haar dorpsgenoten Crost en Blok en met Rianne Doornekamp van Theetuin 't Bakhuys het initiatief voor Lekker Lennisheuvel. Doornekamp haakte eerder al af. Crost en Blok hadden aan de Knuistenkoepel een cateringbedrijf met Italiaanse hapjes, buffetten en barbecues, maar ze hebben hun bedrijf ondertussen verkocht.