Afbeelding
Foto:

Met 80 km/u Boxtel binnenrijden? Het gebeurt...

HENK VAN WEERT

Wist ú dat je met een vaartje van 80 kilometer per uur de bebouwde kom van Boxtel binnen mag rijden? Dat kan toch niet waar zijn, is de eerste reactie die bij je opkomt. Toch zouden automobilisten op verkeerde gedachten kunnen komen als zij vanuit oostelijke richting over de Schijndelsedijk rijden...

Vlak voor de komborden, die overigens aan beide zijden van de weg verdwenen zijn, staat in de linkerberm het laatste hectometerbordje van de provinciale weg N618. Daarop staat aan de voor- en achterkant dat je er maximaal 80 mag rijden. Voor mensen die op weg zijn naar Schijndel is dat uiteraard ook het geval, maar chauffeurs die Boxtel binnenrijden, moeten hier toch écht op de rem. Niet dat dit overigens veel gebeurt. Chauffeurs uit oostelijke richting stomen in volle vaart door naar de rotonde Oosteind, een eindje verder, en minderen daar pas vaart.

Al met al best een gevaarlijke situatie, klaagde een bewoner van de wijk In Goede Aarde deze week toen hij de redactie van deze krant op het opmerkelijke verkeersbordje attendeerde. Roel van Duijl ergert zich mateloos aan de verkeerssituatie ter plekke. De bewoner van de Huygensstraat rijdt dagelijks via het Klaverblad de Schijndelsedijk op en af. Doordat er met te hoge snelheid wordt gereden is het volgens hem vaak ondoenlijk om veilig de wijk in of uit te komen. (Foto: Henk van Weert).