The Ducktownband had de popcoverband Streamz uitgenodigd om mede invulling te geven aan VOF by Night, de nieuwe opzet van het Vette Oliebollenfestijn in partycentre De Comsche Hoeve. (Foto: Bas van den Biggelaar).
The Ducktownband had de popcoverband Streamz uitgenodigd om mede invulling te geven aan VOF by Night, de nieuwe opzet van het Vette Oliebollenfestijn in partycentre De Comsche Hoeve. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Ducktownband trapt 2020 af in Comsche Hoeve

Nieuwjaarsconcert met metal en Abba

Dit jaar waren er geen vermoeide gezichten tijdens het nieuwjaarsconcert van The Ducktownband. De Boxtelse muziekkapel koos er deze keer voor haar traditionele optreden van 1 januari - het zogeheten Vette Oliebollenfestijn - naar zaterdag 4 januari te verzetten en de deels Boxtelse band Streamz uit te nodigen voor een show onder de titel VOF by Night. Deze combinatie bleek - getuige een vol partycentre De Comsche Hoeve - een succes.

Nummers van metalband Metallica, houseband Party Animals en popgroep Abba. The Ducktownband toonde zijn veelzijdigheid. De show zorgde samen met die van popcoverband Streamz – met onder meer oud-carnavalsprins Christian van Zogchel in de gelederen – voor een geslaagd nieuwjaarsconcert.

John van den Berg van The Ducktownband legt uit dat de muziekgroep na jaren wat nieuws wilde proberen: ,,We hielden het nieuwjaarsconcert al vele jaren op 1 januari en waren toe aan wat anders. Toen Christian het idee opperde een keer samen op te treden, vonden we dit een mooie gelegenheid om het programma en de datum om te gooien."

HOFKAPEL

The Ducktownband en Streamz traden tijdens de geslaagde avond afzonderlijk op, maar speelden aan het einde van de avond tot ieders plezier ook een aantal gezamenlijke nummers. De presentatie was in de kundige handen van Paul Strijbos, die zich als een vis in het water lijkt te voelen.

Bezoeker Roel de los Hoyos genoot van de muziek: ,,Ik vind het erg gezellig vanavond. Er zijn veel bekenden van allerlei carnavalsclubs. Voor mij is The Ducktownband synoniem voor carnaval. Ik krijg er nu al echt heel veel zin in."

Ook de prins Donald VI van Eendengat, ofwel Vincent Baaijens, genoot van het nieuwjaarsconcert: ,,Ik vind deze avond een mooie start van 2020. De muzikanten van The Ducktownband laten vanavond echt zien wat ze waard zijn, want godsamme wat klinkt het goed. Ik ben blij dat ik dit orkest mijn hofkapel mag noemen…"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding