Bertha van Dijk (87) werd benoemd tot vrijwilliger van het jaar van Marvel. Voorzitter Martin van der Broek overhandigde haar de Jan Peijnenburg-bokaal. (Foto: eigen collectie).
Bertha van Dijk (87) werd benoemd tot vrijwilliger van het jaar van Marvel. Voorzitter Martin van der Broek overhandigde haar de Jan Peijnenburg-bokaal. (Foto: eigen collectie).

BOXTELSE HANDBALPLOEG VERLIEST IN ZEVENBERGEN

Vrouwen HCB '92 keren het tij te laat

De handbalvrouwen van HCB '92 speelden zondag een uitwedstrijd tegen Groene Ster in Zevenbergen. Na een slechte start wisten de Boxtelse sportsters de wedstrijd niet voldoende om te draaien: ze verloren met 18-12.

In de eerste paar minuten zaten de bezoekers nog niet helemaal in de wedstrijd. Toch was de eerste goal voor HCB '92: door een onderschepping van Lieke van Rooij werd de bal overgespeeld naar Ellen Persoons. Ook Groene Ster wist een schutter vrij te spelen en bracht de stand op 1–1.

Door balverlies en te laat verdedigen was de stand ineens 5-1. De uitploeg bleef proberen en kreeg door het felle verdedigen van Groene Ster een penalty toegekend. Deze werd zuiver ingeschoten door Annemarie Sens. Ook de gastvrouwen bleven pogingen doen om werpers vrij te spelen. Sens scoorde vanaf de opbouw en zette de stand op 8-3.

OPLETTENDHEID

HCB '92 begon wat meer in de wedstrijd te komen. Door een mooie pass van Sens, kwam ook Gitte Vanhout twee keer achter elkaar vrij voor de goal. Dankzij oplettendheid ving Vanhout een terugkomende bal waarmee zij de stand op 9-6 bracht. Groene ster bleef proberen maar de Boxtelse verdediging werkte goed samen. De ruststand was 11-7.

In de tweede helft besloot HCB '92 besloten om de schutter van Groene Ster vast te zetten. Hierdoor raakten de andere spelers van de thuisploeg uit hun spel, waardoor er veel ballen slordig afgespeeld werden. Hier werd dankbaar gebruikt van gemaakt en de stand liep op naar 12-10.

Door een terugkomende bal wist ook Groene Ster te scoren. Te laat aanpakken leidde tot een penalty, die zuiver langs de Boxtelse keepster werd ingeschoten. Liza van Rooij wist Sens diep in de hoek aan te spelen, wat tot een doelpunt leidde. Van Rooij scoorde ook zelf, door tussen de hoekverdediger en de opbouwende speelsters omhoog te komen. De laatste twee goals van de wedstrijd waren voor de thuisploeg.


ATLETIEKCLUB BENOEMT VRIJWILLIGER VAN HET JAAR

Bertha: altijd vriendelijk achter de bar bij Marvel

Ze is 87 jaar, maar schenkt nog elke dinsdag- en donderdagochtend koffie in de kantine van Marvel. Daarom benoemde de Boxtelse atletiekclub Bertha van Dijk zaterdag tot vrijwilliger van het jaar.

Bertha werd zaterdag in het zonnetje gezet tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van Marvel. Ze ontving uit handen van voorzitter Martin van der Broek de Jan Peijnenburg-bokaal, de wisselbeker die bij de titel van vrijwilliger van het jaar hoort. De preses memoreerde dat Bertha in de jaren negentig lid werd van Marvel. Destijds kwam ze hardlopen met haar dochter Petri. ,,Toen de benen niet meer zo wilden, is zij een tijd weg geweest. Vanuit de ochtendgroep rees de vraag of iemand de koffie en thee wilde gaan verzorgen. Meteen werd aan Bertha gedacht en ja, zij was bereid dit op zich te nemen. En nu staat ze al zeker twintig jaar klaar voor de club en heeft ze in de kantine steeds een vriendelijk woord klaar voor de atleten."

Marvel start om februari weer met de beginnerscursus Start To Run. Die is specifiek bedoeld voor mensen die op verantwoorde wijze én in groepsverband willen beginnen met hardlopen of trimmen. Meer info: avmarvel.nl.