Badmintonvereniging BC '80 hield dinsdag een blacklight-toernooi. En een shuttle raken in het donker is nog niet zo gemakkelijk... (Foto: Peter de Koning).
Badmintonvereniging BC '80 hield dinsdag een blacklight-toernooi. En een shuttle raken in het donker is nog niet zo gemakkelijk... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BADMINTONCLUB VIERT 40-JARIG BESTAAN

Jubileumjaar BC '80 beleeft flitsende start

Badmintonclub BC '80 bestaat veertig jaar. Ter ere daarvan hield de sportvereniging dinsdagavond een blacklight-toernooi. En een shuttle raken in het donker, dat blijkt nog niet zo eenvoudig...

DOORLEES VAN VOORPAGINA

Badminton is een behoorlijk snel en actief spel. Met uitsluitend blacklight werd het spelletje voor de meeste sporters nog een tandje lastiger. ,,Je ziet de shuttle pas laat aankomen", legde voorzitter Marian van Weert uit. ,,Ook de bewegingen van de tegenstanders komen anders over."

Lisanne van den Brink: ,,Maar het is wél erg leuk om eens op deze manier te spelen. Iedereen is enthousiast en uitgelaten." Nino - volgens de bestuursleden een heel sterke speler - had er weinig moeite mee: ,,De eerste slagen zijn even wennen, maar daarna is er voor mij geen verschil meer. Ik tennis op gevoel, dan maakt de verlichting niet zoveel meer uit."

NIET ONGEMERKT

De badmintonclub werd op 7 januari 1980 opgericht, zo staat in de boeken. ,,Een mooie dag dus om vandaag ons toernooi te houden", aldus Kuijpers. ,,Er staan het komende jaar nog veel meer activiteiten op de planning." Wil van den Oetelaar: ,,Er komt nog een gezamenlijk toernooi voor junioren én senioren. Ook willen we een groot feest organiseren met een reünie." De feestcommissie denkt nog na over een clinic en een spelletjesavond. ,,Want veertig jaar BC '80, dat mag niet ongemerkt voorbijgaan!," meldden ze eensgezind.

De vereniging is de afgelopen jaren flink gegroeid en telt inmiddels 55 senioren en 15 jeugdleden. Van den Oetelaar: ,,Ik ben al zo'n 35 jaar lid. Helaas heb ik de oprichting net niet meegemaakt." Ook Kuijpers draait al een tijdje mee en is dertien jaar lid van BC '80. ,,Badminton is gewoon een heel leuke sport." Maar dat is niet het belangrijkste. Beide leden roemen vooral de goede sfeer binnen de club. ,,We werken tijdens de wekelijkse sportavond op dinsdag met een priksysteem zodat je ook alleen kunt komen. Ideaal, want je speelt ook telkens met andere mensen en leert daardoor van elkaar."

* * *

Interesse om te gaan badmintonnen? De jeugd van BC '80 traint elke dinsdag om 19.00 uur in sportcentrum De Dommel, de senioren vanaf 20.00 uur. Meer informatie over de vereniging is te vinden op de website: www.bc80-boxtel.nl.