Gezamenlijke parochieviering in Boxtelse Sint-Petrusbasiliek

De Boxtelse Sint-Petrusbasiliek is zondag 12 januari de plek waar gelovigen uit de vier kerkdorpen van de Heilig Hartparochie gezamenlijk een nieuwjaarsviering houden. Dat gebeurt tijdens een hoogmis die om 10.30 uur begint en waarin pastoor Geertjan van Rossem voorganger en predikant is. Na afloop is er een informeel samenzijn waarbij de beste wensen kunnen worden uitgewisseld. De vieringen in Esch, Liempde en Lennisheuvel komen op deze zondag te vervallen; net als de stille mis van 09.00 uur in Boxtel.

De hoogmis wordt opgeluisterd door het Boxtelse schuttersgilde Sint-Barbara & Sint-Joris. Het Sint-Petruskoor vertolkt de vaste gezangen uit de Missa in Es van W. Andriessen. Orgelprogramma: Pachelbel – Ciacona in D-dur; Lefébure-Wély – Andante sostenuto en la mineur; Zipoli – All' Élevazione; Larriu – Toccata – Sortie. De misintenties zijn voor Peter Bouten (mgd); Petra Jaspers-Vlamings (mgd); Piet Lavrijsen (verj); Clara v. Dijk-Sep (verj); Louis en Petronella v. Dooren-Groos; Joop Veraart; overleden leden gilde; Jan v. Hommel en overl. ouders Van Hommel-Bergman.

Het motto van de nieuwjaarsviering luidt : 'Dit is mijn Zoon'. Na Kerstmis en het feest van de Openbaring van de Heer wordt deze zondag een andere 'openbaring' ontvangen: Jezus' doop in de Jordaan. Hij toont zich aan Johannes de Doper; meer nog, Jezus toont zich als de gezondene van God die aan zijn zending begint. Met alle huiver laat Johannes Jezus toe. Met het gedenkteken van Jezus' doop, gedenkt de kerk ook het doopsel van allen die toegetreden zijn tot de gemeenschap met Jezus.

CARPOOLEN VANUIT LIEMPDE

De Contactgroep Liempde roept inwoners van dat kerkdorp op om zoveel mogelijk carpoolend naar de gezamenlijke eucharistieviering te komen. Wie geen vervoer heeft kunnen regelen, kan contact opnemen met Annie van Zuijlen (telefoonnummer 63 16 95) of Ben Smeltink (63 23 48).