TE VOET VAN SOEST NAAR LEERSUM

Verkenners Scouting Boxtel op driedaagse winterhike

De omgeving van Soest was tijdens de kerstvakantie voor 22 verkenners het toneel van een driedaagse wandeltocht. Deze zogeheten winterhike is een traditie van Scouting Boxtel voor haar jongens in de leeftijd van elf tot en met vijftien jaar.

De tocht ging van start op de grens van Hilversum en Baarn. In twee groepen liepen de scouts door de bossen naar paleis Soestdijk. Vervolgens wandelden zij langs weilanden rondom Soest en eindigden bij het clubgebouw van een lokale scoutinggroep aan de Soesterduinen. Daar kregen de jongens een stevige maaltijd voorgeschoteld.

Op de tweede dag vervolgden ze hun hike naar vliegbasis Soesterberg. Omdat deze niet meer in gebruik is, was het mogelijk om op de start- en landingsbaan te lopen. Via de Pyramide van Austerlitz begaven de kinderen zich naar de blokhut van Scouting Driebergen. Tussen die twee ijkpunten op het traject ligt een militair oefenterrein, waardoor de verkenners nog een flink stuk moesten omlopen.

UITKIJKTOREN

De laatste dag ging de route naar Leersum. Tijdens deze wandeling passeerden de scouts een uitkijktoren vanwaar zij de gehele omgeving konden bekijken. Gedurende de drie dagen hebben de jongsten van de groep zo'n 58 kilometer gelopen, de oudsten liepen ongeveer 66 kilometer.

De winterhike is een van de vele activiteiten die Scouting Boxtel jaarlijks met haar leden onderneemt.