...MARK VAN DE VEERDONK...
       (Foto: Cathrien van de Veerdonk)
...MARK VAN DE VEERDONK... (Foto: Cathrien van de Veerdonk) Foto: Cathrien van de Veerdonk

CABARETIER IN THEATERZAAL BOXTEL

Mark van de Veerdonk voert Geen Viking op

De Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk (foto onder) staat morgen, vrijdag 10 januari om 20.15 uur, met zijn voorstelling Geen Viking in Podium Boxtel.

Tijdens de show van twee keer vijftig minuten, krijgen de bezoekers volgens de provinciale grappenmaker veel verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen over zich heen. Die zijn ondertussen het handelsmerk geworden van Van de Veerdonk.

In Geen Viking doet de Brabander verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven, waar hij misschien niet sterker, maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is volgens hem ook wat waard.

DECORSTUK?

Wie de afgelopen jaren één of meerdere optredens van Van de Veerdonk heeft gezien, zal zich ook dit keer afvragen wat het decorstuk wordt. Er stonden al eens een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot op het podium. Wat hij tijdens deze voorstelling tevoorschijn tovert blijft nog een verrassing. Van de Veerdonk: ,,Ik kan slechts één ding verklappen; het wordt Geen Viking."

Een kaartje voor de cabaretshow kost 17,50 euro. De verkoop loopt via www.podiumboxtel.nl en de vaste voorverkoopadressen, cadeauwinkel Hebbes aan de Markt) en Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat. (Foto: Cathrien van de Veerdonk).


Fenne en Roeland

Zangeres Fenne van Wuijtswinkel en gitarist Roeland Heesbeen, beiden uit Boxtel, presenteren zaterdag 18 januari American Tunes in Podium Boxtel aan de Burgakker. Deze voorstelling staat bol van bekende én onbekende liedjes uit de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis. Het optreden begint om 20.15 uur. Kaartverkoop via www.podiumboxtel.nl en de vaste voorverkoopadressen Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat).

Schatkamer MuBo

De mooiste stukken uit het rijk gevulde depot van Museum Boxtel (MuBo) zijn van zaterdag 15 februari tot en met zondag 19 april te zien in het gebouw aan de Baroniestraat 18.

De expositie heet 'De Schatkamer van MuBo' en is te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur. De entree van de tentoonstelling bedraagt vier euro.