Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BC '80 GING PRECIES 40 JAAR GELEDEN VAN START IN BOXTEL

Badmintonners spelen in blacklight

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met een blacklight-toernooi gaf badmintonclub BC '80 dinsdagavond het startsein voor een heus feestjaar. Op de dag dat de vereniging precies veertig jaar bestond, kwamen in sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg vrijwel alle zeventig leden in actie.

De normaal gesproken fel verlichtte sportzaal bood dinsdag een heel andere aanblik. Het was pikkedonker, de belijning was alleen te zien dankzij fluorescerend tape en de netten waren versierd met dito touw.

Uiteraard droegen de enthousiaste spelers ook sportkleding die oplichtte. Een enkeling had zich zelfs geschminkt met felle make-up.

LASTIG TE REGELEN

,,We kwamen het idee voor een blacklight-toernooi tegen op internet", vertelde Marjan Kuijpers, die zitting heeft in de feestcommissie. ,,Het was best lastig om het te regelen, gelukkig was er een bedrijf dat hier ervaring mee had en ons op weg kon helpen."

Wil van den Oetelaar vulde aan: ,,Het ziet er echt gaaf uit. De jeugdleden hebben als eerste gespeeld en nu zijn de senioren aan de beurt. Iedereen is heel enthousiast." Badmintonnen in het donker viel echter nog niet zo mee, ondervonden de leden. Voor hen staan dit jaar nog meer festiviteiten op de rol.

Pagina 17: 'Flitsende start van jubileumjaar BC '80'.

p Sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg in Boxtel werd dinsdag feestelijk uitgedost tijdens het blacklight-toernooi van de jubilerende badmintonclub BC '80. (Foto: Peter de Koning).