BOXTELSE TURNSTERS KENNEN SUCCESVOL KERSTTOERNOOI

GV Tabitta vaak op erepodium

De Boxtelse turnsters van GV Tabitta namen in de laatste week van 2019 deel aan het kersttoernooi in Nijmegen. De jongere gymnasten deden mee aan een teamwedstrijd en de oudere sportsters kwamen uit in de toestelfinales. De vereniging nam meerdere medailles mee naar huis.

Ninthe Scheffer en Dana van den Brandt vormden een team in een van de pupillencategorieën. Ze turnden een knappe wedstrijd en eindigden op de zesde plaats.

BLESSURES

Bij de derde divisie senioren liet Myrne van den Eertwegh zien dat ze weer op de goede weg is na een langdurige blessure. Joti Timmer viel geblesseerd uit na twee toestellen. Lieke van Berkel en Jaimy de Wit behaalden beiden het podium. Lieke werd eerste op het onderdeel brug en derde in de categorie sprong. Jaimy kreeg de gouden medaille op het onderdeel balk.

Bij de derde divisie jeugd lieten Renee van Gaal, Mollie McCluney, Fenne Scheffer en Myrthe Widlak goede oefeningen zien. Dit werd beloond met verschillende podiumplaatsen. Op sprong werd Mollie derde, op brug werd Myrthe eerste en eindigde Fenne net naast het podium. Op balk was het hele podium gevuld door Boxtelse turnsters: Renee kreeg de gouden medaille, Mollie ontving de zilveren plek en Myrthe kreeg het brons omgehangen. Op vloer lukte het Fenne wel een prijs in de wacht te slepen: ze werd tweede.

LEERPUNTJES

Op zondag was het de beurt aan de jeugdturnsters Maissam Bezbiz, Sophie Nagtegaal en Lizzy Stolwijk. Er werden angsten overwonnen en leerpuntjes meegenomen voor de volgende trainingen, maar geen podiumplekken behaald. Wiese van den Eertwegh mocht daarentegen drie keer het podium beklimmen bij de eerste divisie jeugd. Zij werd tweede op de onderdelen sprong en brug kreeg de bronzen medaille omgehangen voor haar prestatie op de balk.

De pupillen Fay Janssens, Fenne van de Laak en Saar van der Velden zetten een knappe teamprestatie neer en eindigden op een knappe derde plaats. Op de andere baan vochten Nienke Langenhuizen, Eva Roos, Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde in de eredivisie - ondanks wat slordigheden en tegenslagen - voor wat ze waard waren. Eva behaalde hiermee een eerste plaats voor haar oefening op de vloer en ze kreeg een bronzen medaille voor haar prestaties op de brug.

p Fenna Bergman, Wiese van den Eerthwerg, Saar van der Velden, Fay Janssens, Fenne van de Laak (v.l.n.r.) van de Boxtelse turnvereniging Tabitta behaalden bijna allemaal een medaille tijdens het kersttoernooi. Fenna werd vierde. (Foto: eigen collectie).

Judoclub Liempde

Judoclub Liempde nam zondag deel aan een toernooi van De Hechte Band in Mierlo.Hieronder staan de uitslagen:

Eerste: Xavi van Weert, Ivar van Weert, Lucas Daniels, Zyan van Hedel. Tweede: Pim de Wit, Cas de Wit, Desmond Tops. Derde: Gijs de Wit, Jens Kelders, Joleen van Berkel, Annabel Loman. Vierde: Odin van Hedel, Scott de Bresser, Sijmen van Berkel, Manuel van Breugel, Tiago van Breugel.

Rugbyers Ducks

De rugbyteams van Ducks/Oysters hervatten hun competitie. De senioren maken nog kans op de eerste plek, wat promotie naar de derde klasse zou betekenen.

L'Union Boxtel strijdt om Mauwbeker

Schutters van de Boxtelse handboogvereniging L'Union openden zondag hun seizoen in de categorie 25 meter één pijl. Dit werd traditiegetrouw gedaan met de strijd om de zogenaamde Mauwbeker. Die werd opgeëist door Sylvana van de Burgt en Michel Scheepers.

De prijs wordt vergeven in een onderlinge competitie tussen de sporters van de Boxtelse schutterij. De competitie werd gespeeld in duo's. Van de Burgt en Scheepers namen de trofee mee naar huis dankzij een score van 391 punten. Zij schoten van de zeven tweetallen het best. Frans Kluijtmans en Henri van de Broek volgden op slechts één punt. Adri van de Langenberg en Florian Smulders werden derde met 346 punten.

Senn Steenbakkers en Kay Scheepers werden vierde, Marcel van der Lee en Bodil Namaja eindigden als vijfde en de zesde plaats werd bezet door Gerard van der Steen en Teun Smulders. Henk Jegers en Jan van de Ven sloten de rij.

Toernooi RKSV Boxtel

De voorrondes van het Voetbal Talenten Toernooi vinden zaterdag 11 en zondag 12 januari plaats op de velden van RKSV Boxtel in sportpark Munsel. Beide dagen starten om 10.00 uur met een officiële opening; de prijsuitreikingen vinden steeds om 16.30 uur plaats. 24 Nederlandse clubs dingen mee naar een plek in de finalerondes die in mei worden gespeeld. Het eerste team van Boxtel treedt zaterdag om 18.00 uur in eigen huis aan in een oefenwedstrijd tegen SEV uit Leidschendam.