Boxtel praat met buurt over landje aan Burgakker

Jan Hermens

Het stukje grond aan de kop van de Burgakker, op de hoek nabij de Raapakkerbrug over de Dommel, is nu een woestenij. De gemeente Boxtel, eigenaar van het perceel, wil de 'postzegel' verfraaien en voert daarover overleg met omwonenden. Het budget voor de groene herinrichting bedraagt 40.000 euro, de helft daarvan wordt gesubsidieerd, als de gemeente tenminste de deadline van 1 maart haalt.

Die financiële bijdrage komt uit de pot Landschappen van Allure die de provincie beschikbaar heeft.

,,Om die subsidie daadwerkelijk te verkrijgen, moeten we vóór 1 maart alle facturen ingediend hebben. En 1 juni moet het karwei afgerond zijn. Er is dus werk aan de winkel", aldus een woordvoerster van het college van burgemeester en wethouders.

BEELD IJSVOGEL?

De gemeente voelt voor het plaatsen van een beeld van een ijsvogel, dat eventueel zelfs blauw uitgelicht zou kunnen worden. De ijsvogel komt in dit gebied voor, volgens de zegsvrouw. Rondvraag in de buurt leert dat niet iedereen gecharmeerd is van het idee. ,,Zo'n Pino past daar helemaal niet", reageert een van hen.

Dat er een kunstwerk op het landje komt te staan, is overigens nog niet zeker, meldt de gemeente Boxtel. Over de kosten van een eventuele sculptuur in het groen kon deze week geen uitsluitsel worden gegeven.