Pastoor Geertjan van Rossem sloot het feestelijke Driekoningen lopen in Esch in de kerk. Daar speelde hij gitaar en zong hij liedjes voor de kleine kroondragers. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Pastoor Geertjan van Rossem sloot het feestelijke Driekoningen lopen in Esch in de kerk. Daar speelde hij gitaar en zong hij liedjes voor de kleine kroondragers. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

ESSCHE KINDEREN OP DE BRES VOOR HENDRIK EN HET GEHANDICAPTE KIND

Zes koningen zamelen 150 euro in voor goed doel

LINDA VAN DE WIEL

'Driekoningen, Driekoningen

Geef mij een nieuwe hoed.

Mijn oude is versleten,

Mijn moeder mag 't niet weten

Mijn vader heeft geen huis,

Piep zei de muis in het voorhuis'

Geen drie maar zes koningen gingen zondag in Esch langs de deuren. Niet alleen om hun zangtalent en prachtige kostuums te tonen, maar ook om geld in te zamelen voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Met succes, want het zestal zong ruim 150 euro bij elkaar.

,,We kiezen elk jaar een goed doel waarvoor de kinderen geld ophalen tijdens de viering van Driekoningen", aldus parochiemedewerker Desiree Timmermans. Samen met Rita van Schijndel organiseert zij elk jaar de activiteit. ,,We willen kinderen er op deze manier bewust van maken dat ze wat voor een ander kunnen betekenen."

ZES KONINGINNEN

En dat deden Madelief (8), Julia (10), Hanna (8), Guusje (7), Inez (7) en Jip (7). De zes als koningen verklede meiden zongen de kelen schor om geld in te zamelen voor onder meer Hendrik. Dit Essche jongetje is geboren met hersenletsel, waardoor hij onder meer spasmen heeft. ,,Zijn zus Nienke zit bij mij in de klas en door geld in te zamelen helpen we kinderen zoals Hendrik", vertelde Hanna. ,,Het geld kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een aanpassing aan een rolstoel of voor medicijnen."

Madelief: ,,We hebben vanmiddag ongeveer tweeënhalf uur liedjes gezongen en zijn langs heel veel deuren gegaan. Niet iedereen was thuis maar de mensen die er wel waren, gaven allemaal geld." Jip vult aan: ,,En we hebben ook een heleboel snoep gehad: chocolade, spekjes en lolly's."

STEMMIGE LIEDJES

In de kerk – waar het sextet zich na het zingen verzamelde – werden de kinderen getrakteerd op krentenbollen en nog meer snoepjes. Pastoor Geertjan van Rossem speelde intussen stemmige liedjes op zijn gitaar die uit volle borst werden meegezongen. Snoep en muziek zijn echter niet het belangrijkste volgens de zes koningen. Guusje: ,,We hebben meer dan 150 euro opgehaald voor Hendrik en andere kinderen met een handicap. En daar ging het vandaag om."



130 kinderen leven zich uit op BSO Gala Kindertuin

Knutselen, dansen of geschminkt worden. De kinderen van buitenschoolse opvang Kindertuin konden donderdag deelnemen aan allerlei activiteiten op het jaarlijkse gala. Op de nieuwjaarsbijeenkomst waren 130 kinderen van alle locaties van Kindertuin.

De middag bestond uit drie rondes waarin de kinderen verschillende dingen konden leren of ondernemen. De jeugd kon bijvoorbeeld een galamasker maken, een circusact oefenen of een dansles volgen. De kinderen mochten ook rustig een film kijken, spelletjes spelen of naar de beautysalon gaan. Daar werden ze opgemaakt of geschminkt, werden hun haren mooi gedaan of werden hun nagels gelakt.

De hapjes die de kinderen meebrachten, werden opgegeten tijdens de slotdisco. Die startte met een ter plekke ingestudeerde dans.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding