Ondanks de inzet van de brandweer, brandde een Mini aan de Hazelaarsgaard in Boxtel volledig uit. (Foto: Sander van Gils).
Ondanks de inzet van de brandweer, brandde een Mini aan de Hazelaarsgaard in Boxtel volledig uit. (Foto: Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

OUD & NIEUW VRAAGT DIT JAAR MEER VAN BOXTELSE BRANDWEER

2020 start met twee uitgebrande auto's

PÅL JANSEN

De veiligheidsdiensten hadden het tijdens de jaarwisseling in Boxtel drukker dan vorig jaar. Naast enkele gebruikelijke brandjes met betrekking tot vuurwerkrestanten, vlogen ook twee auto's in de hens en vatten diverse kliko's en een container vlam. Bij die incidenten werden geen aanhoudingen verricht volgens de politie. Over andere arrestaties doet zij geen uitspraken, maar opmerkelijke gevallen kwamen niet voor, aldus een woordvoerder.

Een Mini op de Hazelaarsgaard in Boxtel brandde volledig uit tijdens Oud en Nieuw. Ook een geparkeerde Ford aan het Vendelhof moest het ontgelden. Even na middernacht rukten de diensten uit. Er vielen zover bekend geen slachtoffers. Burgemeester Ronald van Meygaarden zegt met de getroffen gezinnen mee te voelen. ,,Voor hen is 2020 in eerste instantie al 'verknald'."

Oud en nieuw hoort voor iedereen een feest te zijn en dat is het nu niet. Uiteraard zal nader onderzoek moeten uitwijzen wat de oorzaak is geweest. Hoe dan ook, twee gezinnen in onze gemeente zijn dit jaar slecht gestart en dat had ik graag anders gezien."

Al voordat de klok twaalf uur sloeg, konden de brandweerlieden op pad om enkele containers op Hof ter Aa te blussen. Die werden met vuurwerk in brand gestoken. De containers stonden daarbij tegen de portiek van een van de flats. Een buurtbewoner wist erger te voorkomen door de bakken te verplaatsen naar het nabijgelegen plantsoen.

Op de Konijnshoolsedreef sloegen de vlammen uit een grote afvalcontainer voor de deur van escaperoom Exit. Tussen het uitgebrande afval bleven restanten van vuurwerk achter.

Bijeengeveegde vuurwerkresten zorgen op enkele plekken voor problemen. Op de Europalaan, waar relatief veel en hard vuurwerk werd afgestoken, stond dezelfde berg tot twee keer toe in brand. Rond vier uur 's nachts rukte de brandweer daarom nogmaals uit om de hoop te blussen en vervolgens met een riek uit elkaar te trekken zodat er niet voor de derde keer een vuur zou ontstaan.

Ook aan de Hendrik Verheeslaan stonden vuurwerkresten in de fik. Die blokkeerden een uitrit, waarna de te hulp schietende vuurbestrijders de brand doofden.

pp Ondanks de inzet van de hulpdiensten, brandde een Mini aan de Hazelaarsgaard in Boxtel volledig uit. (Foto's: Sander van Gils).


Boxtelaar (15) opgepakt voor brandstichting

De politie hield maandag een 15-jarige Boxtelaar aan in Sprang-Capelle. Met een leeftijdsgenoot uit die plaats wordt hij ervan verdacht een aanhangwagen in brand te hebben gestoken.

Naast een woning in de straat Luzerne woedde zondagavond rond negen uur een flinke brand. Naast de aanhangwagen raakte ook een overkapping beschadigd. Beide jongens zijn verhoord.

Een container aan de Konijnshoolsedreef nabij café De Fellenoord, veranderde in een hoopje plastic tijdens de jaarwisseling.