De bewoners van het het Boxtelse kerkdorp Lennisheuvel starten het nieuwe jaar steevast met een stevige wandeling. (Foto: Peter de Koning, 2016).
De bewoners van het het Boxtelse kerkdorp Lennisheuvel starten het nieuwe jaar steevast met een stevige wandeling. (Foto: Peter de Koning, 2016). Foto: Peter de Koning

Lennisheuvel wandelt het nieuwe jaar in

Samen wandelen is een uitstekende manier om het nieuwe jaar te beginnen, dat hebben ze in Lennisheuvel jaren geleden al ontdekt. Zondag 5 januari staat de zevende editie van de nieuwjaarswandeling op de rol.

Het gaat om wandelingen met een gids, gevolgd door een lunch en een borrel. Vanaf 10.00 uur ontvangt de organisatie de deelnemers met koffie en thee in gemeenschapshuis Orion. Om 10.30 uur gaan de gidsen met hun groepen op pad. Wil Swinkels namens de organisatie: ,,Sommige startpunten liggen wat verder weg, daar gaan de deelnemers met de fiets naartoe. Het is voor iedereen dan ook zinvol met de fiets naar Orion te komen om eventueel van daaruit naar het begin van de wandeling te rijden."

De organisatie heeft rekening gehouden met mensen die minder goed ter been zijn, maar toch graag mee willen doen. Daarvoor is een korte wandeling over verharde paden uitgezet, die bij Orion begint en eindigt.

Het maximumaantal deelnemers is 150. Swinkels verwacht minstens honderd wandelaars. ,,We zijn gebonden aan het aantal mensen dat we in Orion kunnen ontvangen."

LUNCHEN IN 'ORION'

De tochten eindigen in Orion, waar de lopers die zich eerder aanmeldden om 12.00 uur een lunch voorgeschoteld krijgen. Die gaat om 14.00 uur over in een borrel. De drankjes zijn dan voor eigen rekening. Swinkels: ,,Ook iedereen die niet heeft meegewandeld en -gegeten, is dan welkom om gezellig het nieuwe jaar in te luiden."

Ongeacht de weersomstandigheden gaat de nieuwjaarswandeling altijd door.

p De bewoners van het het Boxtelse kerkdorp Lennisheuvel starten het nieuwe jaar steevast met een stevige wandeling. (Foto: Peter de Koning, 2016).