Afbeelding
Foto: Still uit 'Man bijt Hond'

'Man bijt Hond' neemt dag door met Ronald van Meygaarden

Op weg van Babyloniënbroek in Brabant naar Poepershoek in de kop van Overijssel, neemt de redactie van het populaire tv-programma Man bijt Hond dagelijks de dag door met een willekeurig iemand. Kort voor Kerstmis werd de burgemeester van Boxtel, Ronald van Meygaarden, aangeklampt bij zijn dijkhuis in het Gelderse Rumpt. Het interviewtje was maandagavond te zien bij SBS6.

Aan het einde van de dag, als Nederland zich huiswaarts spoedt, belt een verslaggever van Man bijt Hond aan op een huisadres op de route tussen de eerder genoemde gehuchten. Deze keer werd Van Meygaarden aangesproken bij zijn woonboerderij. Gastvrij nodigde hij de interviewer en cameraman uit en maakten de kijkers kennis met zijn partner Allard die in de keuken bezig was het kerstmaal voor te bereiden.

Op de vraag of Van Meygaarden niet mee moest helpen bij de voorbereidingen, bekende hij de culinaire taken over te laten aan zijn vriend. ,,Ik ben er meer voor het uiterlijk vertoon", lachte de burgemeester. Daarmee gaf hij aan voor boodschappen te zorgen, maar ook voor de entourage van een feestelijk gedekte dis.

Tevens vroeg de verslaggever of de burgemeester in zijn werk moeilijkheden ervaart met het feit dat hij homoseksueel is. In Boxtel speelt dat echter niet, gaf hij aan. ,,Zolang je niet in een roze tutuutje rondloopt, gaat het prima. Ik ben gewoon ik."

q Still uit het tv-programma Man bijt Hond dat maandagavond werd uitgezonden door SBS6.