Lezing over bijgeloof in Noord-Brabant

Schrijver en journalist Paul Spapens geeft donderdag 16 januari vanaf 20.00 uur een lezing in grand café Rembrandt, Rechterstraat 56. De presentatie is getiteld 'Bijgeloof in Brabant'.

Spapens is gespecialiseerd in Brabants volksgeloof en laat aan de hand van veel voorbeelden zien dat dit niet alleen vroeger, maar ook nu nog onderdeel is van het dagelijks leven. Hij illustreert met beeldmateriaal gewoontes en gebruiken die met bijgeloof te maken hebben en nodigt bezoekers uit zelf met voorbeelden te komen. Denk aan het afkloppen van onheil op ongelakt hout, hotels die geen kamer dertien hebben, bij een loterij de voorkeur geven aan cijfer zeven, et cetera. De schrijver houdt de presentatie op uitnodiging van Heemkunde Boxtel.


Tonpraten Esch

Tijdens de jaarlijkse tonpraatavond van carnavalsvereniging 't Bacchuscorps staan dit keer Marlon Kicken, Boy Jansen, Berry Knapen, Rien van Genugten, Dirk Kouwenberg en Frans Bevers op de planken. De humoristische avond is zaterdag 11 januari vanaf 20.00 uur in dorpshuis De Es in Esch. Kaarten à 12,50 euro zijn te koop bij Joop van Roosmalen, via telefoonnummer (0411) 60 19 57.

PEPTalk

Platform Esch' Perspectief (PEP) houdt maandag 13 januari een interactieve bijeenkomst om de inwoners bij te praten over de gang van zaken rond het leefbaarheidsplan in het dorp. Deze avond, die de naam PEPTalk heeft gekregen, wordt gehouden in gemeenschapshuis De Es en duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

Gemondse Quiz

Teams die willen meedoen aan de Gemondse Quiz op vrijdag 10 januari kunnen zich nog tot 5 januari aanmelden via het formulier op www.gemondsequiz.nl. Deelnemers kunnen op de quizdag om 18.00 uur het vragen- en opdrachtenboekje ophalen in gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg.